Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Ekipno državno prvenstvo v namiznem tenisu za kadete in kadetinje

Kadeti so osvojili 2. mesto, kadetinje 3. mesto. 11. in 12. februarja je bilo v Izoli finale državnega prvenstva. Na tekmovanju sta nastopili dve ekipi kadetov in ekipa kadetinj NTS Mengeš. Ekipe so bile razporejene v dve tekmovani skupini. V vsaki skupini so bile štiri ekipe, ki so se pomerile vsaka z vsako. 1. in 2. uvrščena ekipa se je uvrstila v skupino za 1. – 4. mesto, 3. in 4. uvrščena ekipa pa za uvrstitev za 5. – 8. mesto.
Za 1. ekipo kadetov so tekmovali: Luka Jokič, Aljaž Škufca, Lovro Križnič in Urh Trtnik.

V 1. krogu so se pomerili z ekipo NTK Cirkovce in jih premagali z rezultatom 5:2, v 2. krogu so premagali ekipo NTK Letrika z rezultatom 5:3, v 3. krogu so izgubili z ekipo NTK Savinja Zit z rezultatom 2:5. V skupini so osvojili 2. mesto.

V finalnem delu za uvrstitev na 1. – 4. mesto  so se najprej pomerili z ekipo NTF Fužinar Inter Diskont in jih premagali z rezultatom 5:4, v 3. krogu so premagali ekipo NTD Kajuh Slovan prav tako z rezultatom 5:4 in na koncu osvojili 2. mesto!

Za 2. ekipo so tekmovali: Aid Ružnić, Jan Loboda, Beno Majhenič, Tit Metzele in Jaka Rutar.

V 1.krogu so se pomerili z ekipo NTD Kajuh Slovan in izgubili z rezultatom 0:5, v 2.krugu jih je premagala ekipa NTD Kajuh Slon z rezultatom 5:1, v 3. krogu pa jih je premagala ekipa NTK Arrigoni z rezultatom 5:0. Uvrstili so se v finalni del tekmovanja za uvrstitev na 5. – 8. mesto,  premagala jih je ekipa  NTK Letrika z rezultatom 5:3, ekipa NTK Cirkovce pa z rezultatom 5:0. Osvojili so 8. mesto.

Luka Jokič je ponovno dokazal, da je najboljši kadet, saj je premagal vse nasprotnike.

Za ekipo kadetinj so tekmovale: Maruša Vrhovnik, Pika Gorenc, Mihaela Stoilkovska in Lucija Pančur.

V 1.krogu so se pomerile z ekipo NTK Preserje, premagale so jih z rezultatom 5:0. V 2. krogu so premagale ekipo NTK Krka z rezultatom 5:3, v 3. krogu so izgubile z ekipo NTK Arrigoni z rezultatom 1:5. Osvojile so 2. mesto in se uvrstile v finalni del tekmovanja za uvrstitev na 1. do 4. mesto. Najprej so se pomerile z ekipo ŠD SU in izgubile z rezultatom 1:5, v zadnjem krogu so premagale ekipo NTK Fužinar Inter Diskont z rezultatom 5:2.

Osvojile so 3. mesto.

Doseženi rezultati so lep uspeh, saj dokazujejo, da v klubu NTS Mengeš dobro delamo. Iskrene čestitke igralcem in igralkam ter trenerju Davidu Orešniku!

Tekmovalce so spremljali trener David Orešnik in pomočnika Ivan Ložar in Luka Trnik.

 

Besedilo: Mlaj

Foto: David Orešnik

Oglejte si tudi