Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Kolesarski vzpon na Mengeško kočo uspešen

V soboto, 13. junija, so se v Športnem parku Loka pri Mengšu zbrali kolesarji in se pomerili na kolesarski tekmi Vzpon na Mengeško kočo. Leteči start je bil na kamnitem mostu čez Pšato v Mengšu. Med več kot 40 udeleženci je bil med moškimi najhitrejši Marko Jeretina, med ženskami pa Katja Jeretina. Za varnost kolesarjev na cesti so poskrbeli člani AMD Mengeš in Motorističnega društva Mengeš. Na cilju pa je kolesarje pozdravila Mengeška godba. 
Kolesarji so se zbrali v Športnem parku Loka pri Mengšu in se v zaprti vožnji odpravili proti startu. Leteči start dirke je bil na kamnitem mostu čez Pšato v Mengšu, kjer so imeli kolesarji že ogrete noge. Na prvem vzponu so se kolesarji razdelili v več skupin, vodilna je na prvem ostrem ovinku skoraj prehitela spremljevalni avto. Kolesarje so ob trasi, ko so se nato vozili proti cilju, mimo lokala Pr' Fartku, kapelice in zadnjih hiš na Mengeški koči, spremljali navijači. Na cilju je kolesarje pričakala Mengeška godba, ki je zapela tudi pesem V Mengšu smo vesel ljudje doma. 

Ko so bili rezultati vpisani in tekmovalci razvrščeni, se je začela podelitev, ki jo je povezovala Nataša Vrhovnik Jerič. V uvodu sta udeležence pozdravila Franc Jerič, župan Občine Mengeš, in Primož Jeretina, predsednik Kolesarskega društva Mengeš. Franc Jerič, župan občine, je povedal: »Zahvala vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji dirke Vzpon na Mengeško kočo, Kolesarskemu društvu Mengeš za celotno organizacijo, Motorističnemu društvo Mengeš in AMD Mengeš za varno pot na trasi in Mengeški godbi za glasbeni pozdrav v cilju.« Primož Jeretina, predsednik Kolesarskega društva Mengeš, pa se je zahvalil vsem udeležencem: »Hvala, ker ste kljub omejitvam prišli in se udeležili dirke. Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji. Napovedujemo, da se vidimo tudi prihodnje leto. Upam, da nam bodo razmere bolj naklonjene.« Sledila je podelitev medalj, ki sta jih podelila Franc Jerič, župan Občine Mengeš, in Primož Jeretina, predsednik Kolesarskega društva Mengeš.

 

Doseženi rezultati

V kategoriji ženske od 11 do 20 let je bila najhitrejša Ana Janežič, druga je bila Meta Janežič, obe iz kolesarskega društva Energijateam.com, tretja pa Nadja Totter iz Kolesarskega društva Mengeš. 

V kategoriji ženske med 21 in 30 let je bila najhitrejša Katja Jeretina iz Kolesarskega društva Mengeš, druga je bila Špela Kosec in tretja Eli Keržič. Katja Jeretina je bila najhitrejša tudi med vsemi ženskami. 

V kategoriji ženske nad 30 let je bila najhitrejša Saša Jeretina, druga je bila Nina Osenar, tretja pa Maja Jerič, vse iz Kolesarskega društva Mengeš. 

V kategoriji dečki od 11 do 15 let sta nastopila dva tekmovalca, prvi je bil Nejc Jerič iz Kolesarskega društva Mengeš, drugi pa Jakob Slokar. 

V kategoriji dečki od 16 do 20 let je bil najhitrejši Marko Jeretina iz Kolesarskega društva Mengeš, drugi je bil Peter Vovk, tretji pa David Jagodič, oba iz Kolesarskega društva Calcite. Marko Jeretina je bil tudi najhitrejši med vsemi moškimi.

V kategoriji moški od 21 do 30 let je bil najhitrejši Mitja Alič, drugi je bil Enrico Piras in tretji Aleš Stražar. 

V kategoriji moški od 31 do 40 let je bil najhitrejši Dimitrij Lederer, drugi je bil Sašo Osenar, oba Kolesarsko društvo Mengeš, in tretji Aleš Arnež. 

V kategoriji moški od 41 do 50 let sta nastopila dva tekmovalca, prvi je bil Edvin Breznik, drugi pa Aleksander Kitanovič. 

V kategoriji moški od 51 do 60 let je bil najhitrejši Andrej Žavbi, drugi je bil Primož Jeretina iz Kolesarskega društva Mengeš in tretji Tomaž Rojšek.   

V kategoriji moški nad 60 let je bil najhitrejši Tone Klemenc, drugi je bil Franc Jerič in tretji Franc Dolinšek, oba Kolesarsko društvo Mengeš.
Na koncu so razglasili še najhitrejša med vsemi tekmovalci, med ženskami je bila najhitrejša Katja Jeretina, med moškimi pa Marko Jeretina. 

Na koncu sta Franc Jerič, župan Občine Mengeš, in Primož Jeretina, predsednik Kolesarskega društva Mengeš, Vidu Jelencu podelila še poseben pokal za obletnico, ki jo je praznoval 31. maja 2020. Zadovoljni tekmovalci so zagotovili, da se bodo kolesarske dirke Vzpon na Mengeško kočo udeležili tudi v letu 2021. 

Besedilo: Tina Drolc

Foto: www.prijavim.se

 

 

Oglejte si tudi