Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Na Levčevi ulici izvedena nujna obnova vodovoda, vodovodnih priključkov in kanalizacije

Občina Mengeš je po zaključeni obnovi vodovoda in kanalizacije na Glavarjevi ulici pregledala stanje na območju. Ugotovljeno je bilo, da je nujna tudi obnova vodovoda, vodovodnih priključkov in kanalizacije v Levčevi ulici. V sklopu vodovodnih in kanalizacijskih investicijsko vzdrževalnih del bo na Levčevi cesti izvedena tudi obnova cestišča in zamenjava dotrajanih robnikov z zaključnim asfaltiranjem po celotni širini vozišča.
V skladu s potrebami in planom vzdrževalnih del vodovodnega in kanalizacijskega omrežja se z deli na Glavarjevi ulici in Levčevi cesti nadaljuje zamenjava dotrajanih vodovodov. Vsa investicijsko vzdrževalna dela se izvajajo v sodelovanju z upravljavcem gospodarske javne infrastrukture Javnega komunalnega podjetja Prodnik.

Vzdrževalno investicijska dela se izvajajo predvsem z namenom zagotavljanja nemotene oskrbe prebivalstva s čisto pitno vodo in zmanjšanjem izgub na vodovodnem sistemu. Za zagotavljanje kakovostne oskrbe s pitno vodo in ustrezno urejenega odvajanja komunalne odpadne vode je ključnega pomena prav redno investicijsko vzdrževanje vodovodnega in kanalizacijskega omrežja. V okviru del se dotrajana omrežja obnavljajo z novimi, bolj vzdržljivimi, varnimi in okolju prijaznimi materiali, obenem pa se ustrezno urejajo tudi obstoječi hišni priključki. 

 

Besedilo: Tina Drolc

Oglejte si tudi