Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Jesenskega prvaka bo odločil derbi v zadnjem krogu

Trener Varga je svoje varovance pred tekmo opozarjal na neugodnega tekmeca NK Dol, ki tradicionalno drago proda svojo kožo na domačem igrišču. Izrazito obrambna taktika, ki ji nekateri pravijo v nogometnem žargonu tudi »parkiranje avtobusa« pred kazenskim prostorom vratarja, slabo pripravljeno, z vodo namočeno igrišče so dejavniki, ki nikakor niso v prid mladi mengeški ekipi, ki želi gojiti kombinatorno igro, od noge do noge.

Mengšani, tokrat v modrih dresih, so začeli v postavi: Brumec (V), Levec, Tome, Dujaković, Šuštar, Štruklec, Krpič, Omojuwa, Kunavar, Kmetič, Juras, na rezervni klopi: Marinko, Arh, Pustotnik, Ahmetaj, Potočnik.
Začetek je bil obetaven. Posest žoge, igra večinoma na polovici domačih, vendar so bili v zaključkih akcij  premalo konkretni in drzni. V jesenskem delu odlična dirigenta igre Krpič in Štruklec sta dobivala večino dvobojev na sredini igrišča, prodorni Kmetič je po sredini iskal priložnost za gol. Prvo priložnost je imel razigrani Omojuwa, čigar strel z roba kazenskega prostora ni končal v mreži domačih. Da je Kmetič odličen izvajalec prostih strelov, je bilo moč videti v 18. minuti, ko je domačemu vratarju s konico prstov uspelo preusmeriti žogo v prečko. Sledilo je obdobje boljše igre domačih, ki jim je uspelo s prekrški, igro preskoka beri: nabijanjem, umiriti ritem igre. Obrambna linija gostov je delovala odlično, mirni Šuštar, borbeni Dujaković, kapetan Levec in igralec tekme Tome, so delovali suvereno in prepričljivo. Vse do 25. minute, ko je bil na preizkušnji vratar Brumec, ki je s pravo parado popravil napako obrambe. Polčas se je tako končal brez zadetkov.
V drugem polčasu se igra ni bistveno spremenila. Domači so že zgodaj začeli z zavlačevanjem, ležanjem na igrišču, žogo, ki je zapustila zelenico, pa so le stežka nadomestili z rezervno. Vse do 56. minute, ko so gledalci videli najlepšo akcijo na tekmi. Štruklec je z žogo v prostor zaposlil hitronogega Omojuwo, ki je z levega boka s čudovitim predložkom podal v kazenski prostor, kjer je žoga preskočila vse igralce, iz drugega plana pa je »priletel« kapetan Levec in plasiral žogo v daljši kot nemočnega vratarja. 56. minuta - 1 : 0 … »Sedaj bo vse lažje,« je bilo moč slišati med zvestimi, mnogoštevilnimi mengeškimi navijači.
A domači se niso strinjali z njimi. Po popolnoma nenevarnem predložku je v kazenskem prostoru vratarja Brumca padel domači igralec in sodnik je suvereno pokazal na belo točko (kaj bi dali za tehnologijo VAR). Iz oči v oči sta si tako zrla oba vratarja, uspešnejši je bil tokrat domači vratar, ki je odlično opravil nalogo izvajalca enajstmetrovke. 60. minuta – 1 : 1.
Pred golobradci trenerja Varge sta bila tako zrelostni izpit in misija – zadeti še en gol. Ni bilo potrebno dolgo čakati, ko so domači v kazenskem prostoru grdo podrli Štrukleca, ki po prekršku ni mogel nadaljevati tekme (zamenjal ga je Pustotnik), je bila dosojena nova enajstmetrovka. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Kmetič. 64. minuta – 2 : 1.
Mengšani se niso povlekli v obrambo, ampak so iskali tretji gol, ki bi odločil zmagovalca. Najbližje zadetku je bil Kmetič, ki se je poigral z domačo obrambo, položil dva izmed njih v blato, a je pri strelu z levo, svojo slabšo nogo zadel domačega vratarja.
Zadnjih 15 minut je bilo izredno napetih, saj so žoge druga za drugo letele v kazenski prostor vratarja Brumca, ki pa je bil danes kos svoji nalogi. V igro so do konca tekme pri gostih vstopili še Arh (Juras), Ahmetaj (Tome), Marinko (Omojuwa). Sledil je zaključni pisk sodnika in veselje ob zmagi se je lahko začelo.
Če strnemo: težka tekma, obrambno naravnan nasprotnik, brez lepote v igri – a na koncu koncev zmaga. Zmaga, ki nam daje možnost, da v zadnjem krogu z zmago postanemo jesenski prvaki.
Bravo fantje, bravo trener Varga, bravo pomočnik trenerja Ciglar! GREMO NAPREJ,
GREMO DO ZMAGE!!!

Besedilo in foto: Boštjan Marinko

Oglejte si tudi