Oceni objavo

Badminton klub Mengeš – ponovno uspešni

Zadnjo soboto v januarju je v Brežicah potekal 10. turnir bratstva in enotnosti 2022. Gre za 4. turnir v sklopu lige ADA. Turnirja, ki je potekal v dveh dvoranah (Športna dvorana Brežice in dvorana Gimnazije Brežice), se je udeležilo dobrih 200 igralcev iz različnih klubov iz BiH, Hrvaške, Avstrije, Nemčije in Slovenije. Med njimi je bilo 12 članov Badminton kluba Mengeš. Naši člani so odlično zastopali barve kluba, saj so domov odnesli skupaj kar 11 medalj.

V kategoriji moških parov B sta v finalnem napetem dvoboju Jure Roblek in Jure Šinkovec morala priznati premoč domačinoma Ivanu Hotku in Klemnu Kosu (Badminton klub Pišece). V ženskih dvojicah, prav tako v kategoriji B, je 2. mesto zasedla Snežana Zupin skupaj z Veroniko Jelen Polak (BK Celje), v mešanih parih pa sta na tretji stopnički stala tudi Maša Jeraj in Uroš Bregar. 

Naši člani so bili zelo uspešni tudi v kategoriji C, kjer sta 3. mesto med ženskimi pari zasedli Alenka Leskovar Gerdin in Mateja Vrhovnik, slednja je z Davidom Vrhovnikom osvojila tretjo stopničko še v kategoriji mešani pari.

Zaradi slabe epidemiološke slike žal tradicionalnega druženja po koncu turnirja ni bilo, so se pa organizatorji BK Pišece vseeno lepo potrudili z izpeljavo turnirja, za kar se jim iz vsega srca zahvaljujemo in obljubimo, da naslednje leto spet obiščemo Brežice s še številčnejšo ekipo. 

Naslednji mednarodni badminton turnir, v sklopu lige Li-Ning, bo potekal v domačem kraju, in sicer 12. 2. 2022 v Športni dvorani Mengeš, kjer pričakujemo veliko udeležbo svojih članov in seveda članov drugih klubov iz Slovenije in Hrvaške.

Besedilo: Maša Jeraj
Foto: člani BK Mengeš

Oglejte si tudi