Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

6. TRADICIONALNE TENIŠKE PRIPRAVE LOŠINJ 2016

Kaj novega naj napiše kronist o že legendarnih teniških pripravah TK Mengeš, ki so bile med 9. in 13. aprilom 2016? Vsako leto si govorimo, da boljše ne more biti. Pa vendar je naslednje leto na kupici dodatne smetane še ena slastna, rdeča gozdna jagoda.

40 mengeških teniških igralcev se je napotilo na za nas idiličen otok Lošinj v Kvarnerskem zalivu. No, niso bili vsi člani TK Mengeš. Tokrat so nam zopet priskočili na pomoč teniški prijatelji iz teniških klubov Duplica in Domžale, saj toliko odpovedi, tudi tik pred zdajci, kot jih je bilo letos, še ni bilo. Opravičili so se skoraj vsi z bolj ali manj izvirnimi in verjetnimi razlogi. Le Vinko Cotman se ni opravičil, ker se je njegova življenjska pot malo pred odhodom nenadoma pretrgala na teniškem igrišču v Harmoniji.

Začeli smo z žrebanjem v ponedeljek pred sobotnim odhodom na Lošinj. Vsaj za veliko večino. Koliko časa, živcev, popitega soka, ostalega dopinga in usklajevanja so porabili neumorni organizatorji, ne bomo nikoli izvedeli. Znamo ceniti njihovo delo? Letošnje žrebanje so polepšale naše zale teniške igralke, ki bodo maja odšle na prve priprave na isto lokacijo v Veli Lošinj. Kar osem jih bo! Bo to nov izziv in nadaljevanje zavisti pri ostalih prijateljskih teniških društvih? Pri žrebanju, kje drugje kot pa v Harmoniji, je tokrat pomagala poskočna Maja Hurwits, ki je uspešno nadomestila lansko radijko, Uršulo Majcen. Profesionalno povezovanje prireditve je prevzel kot vselej, Izidor Grošelj – Izi.  Stane Ocepek - Suhec, naš informatik, je ažurno vnašal izžrebane igralce po skupinah in deskah. Še predno smo se vrnili domov, nas je že prehitela e-pošta z urnikom igranja za vsakega. Da naše priprave niso kar tako, je pokazalo majhno nezadovoljstvo pri igralcu, ki je vskočil namesto nekoga, ki se je opravičil. Mnenja je bil, da je za stopničko ali dve na prenizki deski. Malo bo potrebno še trenirati za višji položaj! Naši novi, bolj ali manj mladostniški igralci, grabijo z velikimi koraki in boj za višje deske je neizprosen. Tenis je že takšen zapleten šport, da vedno nekdo zmaga, drugi pa izgubi.

V soboto nas je Lošinj pričakal z dežjem. Po okrepčilu na terasi pod Hotelom Punta, nas je Sonce že obsijalo z ne premočnimi žarki. Posedali smo ob mizah, v roke vzeli za nas tako značilne karte za tarok, balinčke ali odšli na kratek obhod. Zagrizeni so se zbrali na horuk in igrali tudi teniške dvojice. Za predvideno sobotno igranje dvojic po programu smo izbrali drugi termin v torek, pol ure po poldnevu. Po večerji prvega dne smo se družili na terasi hotela in nadaljevali z nočnim zabavljanjem. Zadovoljstvo, da smo zopet zbrani v tolikšnem številu, je bilo neizmerno. Zjutraj, v nedeljo, smo bistrih glav in poskočno odšli na sončna igrišča in senčno teraso pred njimi. Tudi naslednja dva dneva sta sledila začrtanemu scenariju. Igranje je potekalo mirno, z nekaj nesrečnimi udarci, ko je žogica zadela nasprotnika. Nenamerno!? V torek popoldan je že bilo znano, kdo so zmagovalci desk in katera je zmagovalna skupina desetih igralcev. Zvečer, po večerji, smo se zbrali v Pianinu baru v Punti. Žal zaključne prireditve, kot je bil to običaj doslej, ni vodil Izi. Zdravstvene in drugačne težave mu tega niso dopuščale. Zato je predsednik Marjan Mušič najprej povzel nekaj besed, Jaka Kruljec pa v zadovoljstvo vseh, posebno zmagovalcev in prejemnikov nagrad, uspešno vodil in pripeljal priprave do njihovega zaključka. V sredo smo nabirali moči po tridnevnemu celodnevnemu igranju tenisa. Posedali smo ob morju, se ne preveč zagnano pomenkovali ob soku in kavici in okoli poldneva zapustili Veli Lošinj.

 

Zmagovalci:

1           Skupine

1.1.   zmagovalci:   Rdeči - kapetan Boris Žnidaršič, 73 točk, (Luka Jakopin, Tim Janežič, Ljubo Mirič, Boris Žnidaršič, Miran Završnik, Borut Pišek, Brane Košir - Mrož, Tomaž Zabret – Hanzi in kot dvojica Dušan Planinšek – Dule in Zdene Žnidaršič – Šime)

1.2.   drugi:             Zeleni - kapetan Izidor Grošelj,   66 točk,

1.3.   tretji:              Beli - kapetan Aleš Šporn,           61 točk in

1.4.   četrti:             Modri - kapetan Filip Vrhovnik, 34 točk.

2            Deske
  1. deska: Aleš Šporn,
  2. deska: Tim Janežič,
  3. deska: Miro Urbanija,
  4. deska: Boštjan Majcen,
  5. deska: Dennis Hurwits,
  6. deska: Borut Pišek,
  7. deska: Tone Rezar,
  8. deska: Tomaž Zabret – Hanzi in
  9. deska: Jože Skok/Marjan Mušič (dvojice).
3           Mister Simpaticus

           Igor Maver – Kačar


Najboljši igralec turnirja je postal resni, prizadevni in na tenis osredotočeni Aleš Šporn, ki je osvojil vseh možnih 18 točk.

Skoraj pa bi pozabili na letošnjega uradnega fotografa. Prijazen, miren, tih, dobrovoljen in skorajda neopazen (kljub svoji višini), Marko Faletič, je poskrbel, da bodo tokratne priprave imele tudi fotografski zapis.

Se naslednje leto zopet dobimo na pripravah? Seveda, kakšno vprašanje pa je zdaj to! Le organizacijski odbor mora ostati takšen  kot do sedaj – združen in sinergijski. Saj veste, tudi v boljših družinah pride kdaj pa kdaj do nesoglasij in zamer, ki pa se nato kmalu razrešijo s popuščanjem vseh udeleženih in na splošno zadovoljstvo. Zatorej: »Na snidenje ob letu obsorej!«

 

Mengeš, 17. aprila 2016

Povezave

TK MENGEŠ

Oglejte si tudi