Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
1°C
-5°C
JUTRI
2°C
-2°C
Deli
4051

6. odprto plesno tekmovanje Pleš'

Tudi v tem letu je potekalo odprto plesno tekmovanje Pleš' pod okriljem AIA-Mladinskega centra Mengeš, tokrat že 6. leto zapored. Prireditev se je odvijala v soboto, 20. maja v telovadnici ŠD Partizan Mengeš.

Plesalci so se pomerili v disciplini street dance, ki je ulični ples in spada pod moderne tekmovalne plese, ki večinoma vključujejo elemente hip hopa, prav tako pa lahko tudi elemente drugih plesnih zvrsti (modern, jazz, break dance). Pomerilo se je 52 plesalcev v starostnih skupinah od 6 -11 let in od 11-15 let, in sicer v kategorijah street dance: solo, pari, freestyle in skupine.
Da so si tekmovalci med tekmovanjem malce odpočili, so za dobro vzdušje poskrbele navihane mažoretke pod mentorstvom Anite Omerzu, plesalke iz baletne šole Balerina Gaja Setnikar,  Maja Požek in Sara Pirnat s svojimi čudovitimi modern točkami, za super zaključek pa je s pevskimi točkami poskrbela pevka in plesalka Zoya Petrič.

Dogodek si je ogledalo kar 220 gledalcev, kar je tekmovalcem pričaralo pravo hip hop tekmovalno vzdušje. Super so se odrezali tudi naši mengeški hip hoparji. Izpostavili bomo le nekaj rezultatov: Eva Bauer - 1. mesto (freestyle solo), Yes team - 1. mesto (street dance skupine mladinci), Eva Bauer in Ivona Kiš - 2. mesto (street dance pari), Hip hop minnies - 2. mesto (street dance skupine pionirji), Eva Bauer- 2. mesto (street dance solo), Karin Gale - 3. mesto (street dance solo pionirji), Karin Gale - 3. mesto (freestyle solo pionirji), Gina  Zakrajšek - 4. mesto (freestyle solo pionirji).
Vsem tekmovalcem čestitamo za čudovito odplesano tekmo! Naši plesalci pa se že aktivno pripravljajo na nove plesne izzive, in sicer na mednarodno tekmo na Dunaju in na Državno prvenstvo.

 

Besedilo in foto: Sanja Tomšič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!