Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Dobenski hram in TD Dobeno na "Kuha se v Komendi"

Naša soseda, občina Komenda, je v maju praznovala svoj 19. občinski praznik, ki ga je obogatila z različnimi kulturnimi in rekreativno-športnimi prireditvami, ki so potekale od 1. maja, začenši s prvomajsko budnico pa vse do konca meseca. Med prireditvami je bila v soboto, 19. maja, predstavljena tudi kulinarična ponudba »kuha se v Komendi«, ki ga je organiziralo njihovo turistično društvo.
Kulinarična ponudba sveže pripravljene hrane, za vse okuse in starosti ob spremljavi kulturnega in glasbenega programa se je dogajala na tržnici, na hipodromu. Z gostiščem Dobenski hram smo se dogovorili, da sodelujemo na prireditvi in skupaj nastopimo na stojnici. Šef Dobenskega hrama Robi je izkoristil dogodek in predstavil njihovo novo pridobitev, samostoječo ponev velikanko, za pripravo različnih »pašt« in drugih kulinaričnih dobrot. Turistično društvo pa je na prireditvi v Komendi poleg novega logotipa predstavilo Dobenski prospekt, v katerem so navedene značilnosti in zanimivosti tega hribovskega naselja, da tudi naši sosedje izvedo kaj več oz. novega o svoji sosedi, mengeški občini.

Žal je bila lepo pripravljena prireditev slabo obiskana, saj je bila v tem času popolna zapora glavne ceste Mengeš–Komenda, istega dne je bila tudi velika gasilska veselica na Križu, poleg tega pa je svoje dodalo še deževno vreme s plohami in nevihtami.

Besedilo in foto: Tone Vidrgar

Oglejte si tudi