Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Qigong Modrosti

Qigong Modrosti ali Zhineng Qigong predstavlja holističen pogled na zdravje posameznika. Na predstavitvi smo spoznali tri stebre zdravja, ki so: pozitivno mišljenje, odnosi in živčni sistem. Vsak steber ima pomembno vlogo v našem življenju in treba jih je negovati. Eden od načinov, kako vzdrževati močno telo in pozitivno naravnanost v življenju, je vadba Qigong Modrosti.

Na predavanju smo spoznali osnovne zakone narave, ki podpirajo razvoj zdravega telesa in uma. Preko vaj smo prepoznali moč uma tako, da smo na lastnem telesu občutili spremembe in dobili osebno izkušnjo, ki jo z redno vadbo lahko še poglobimo. Udeleženci so svojo prvo izkušnjo čutenja Qi energije opisali kot: »mravljinčenje, toplota, nekaj gostega med dlanmi …«.

Qigong je primeren za ljudi vseh starosti. Vadba Qigong Modrosti se izvaja individualno v ordinaciji Center kroga v Mengšu, lahko pa se udeležite skupinske vadbe z društvom Leteča želva na Osnovni šoli Domžale, vsako sredo, med 18.30 in 19.45. Dobrodošli ste vsi, ki vas zanima raziskovanje svojih miselnih okvirov, ki so lahko tudi omejitev pri osebni rasti, ali pa bi želeli okrepiti svoje zdravje na celosten način.

Končno spoznanje predavanja je bilo: »Vsaka nesreča, poškodba ali bolezen je sporočilo življenja, da nismo poravnani s svojim življenjskim poslanstvom, morda se preveč razdajamo in premalo skrbimo zase. S Qigongom Modrosti odpiramo srce in um ter vzpostavljamo temelje za zdravo in lepo prihodnost.«

V Mengeš je svojo terapevtsko dejavnost preselil Qigong učitelj in terapevt Andraž Purger. Njegove prostore najdete na Trdinovem trgu 14, Mengeš. Andraž vas podpre na poti do zdravja in ravnovesja odnosov do sebe in okolice. Pristop je holističen in obsega terapije in vaje, ki podpirajo proces transformacije, ter izhaja iz znanj zahodne medicine, tradicionalne kitajske medicine in Qigong znanosti. Več si lahko preberete na www.centerkroga.si ali pokličete 030 316 016.


Besedilo: Andraž Purger v sodelovanju z AIA – Mladinskim centrom Mengeš

Foto: osebni arhiv Andraž Purger

Oglejte si tudi