Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
14°C
2°C
JUTRI
4°C
-6°C
Deli

Predavanje – Šesti čut oziroma intuicija

Andrej Pešec je tokrat v AIA – Mladinskem centru pripravil predavanje o intuiciji. Povedal je, da je naša odlična povezava z intuicijo eden od čudežnih ključev do uspeha na vseh področjih življenja.

Vsak nosi v srcu  večnega dobronamernika, ki nas zvesto vodi in usmerja, le redki pa ta izjemni naravni mehanizem izkoristijo najbolje, kar je mogoče.

Številni geniji so iskreno povedali, da so jim bile genialne zamisli podane v obliki nenavadne inspiracije oz. glasu v srcu. Zakaj? Ker so si prizadevali za višji cilj. Več, kot mislimo na dobrobit drugih, bolj intenziven in jasen je šesti čut. Čisto srce je najboljši rentgen. Bolj, kot se damo na razpolago življenju, bolj nas bo vodilo tako, kot je za nas najbolje.

Včasih je težko ločiti, kaj nam pravi ego in kaj intuicija. Ego vedno gleda na svojo korist, na hitre užitke, intuicija pa daje vedno v prvi plan druge, svet. Njen glas pa je pogosto nenavaden in za marsikoga moteč, saj ga usmerja k spremembi navad in načina življenja.

Intuicija mi je dolgo govorila: uči se, pripravi se, opraviči se ji …, a zaradi ega vse to ni prišlo v prakso, tako so intuiciji na pomoč priskočili stres, bolezen in nesreče, kar vse nas usmerja k optimalnemu delovanju. Nenavadno, a resnično, manj kot se trmasto upiramo, bolje je za nas.

Glas intuicije okrepimo z inteligentnim dajanjem in s plemenitim, čistim življenjem v ravnovesju. Miren um je ključ do jasne intuicije. Proučevanje modrosti življenja, stik z izjemnimi ljudmi, meditacija, molitev in iskrena želja ter velikodušnost pa so nekatere druge metode, ki odpirajo dostop do ostrega šestega čuta.

Ali poznate občutek, ko nekdo skrbi za vas, kot tega ne počnete niti sami? Občutek, ko nekdo verjame v vas, ko niti sami več ne verjamete vase? Ta nekdo prebiva tudi v našem srcu, poleg nas. V veliko olajšanje in navdih je vedeti, da nas ima intuicija (stare kulture ji pravijo vest ali pa Nadduša) še raje, kot imamo sami sebe. Zaupajmo ji in spoznajmo, kdo je, kaj ima povedati ter kaj želi od nas, če pa jo želimo slišati, ji moramo mi služiti ter jo slediti in ne ona nam.


Besedilo: Andrej Pešec

Foto: Brane Tomšič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!