Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
24°C
10°C
Oceni objavo

Kakšen vedenjski tip ste pa vi?

V AIA – Mladinskem centru Mengeš so mladi in starši konec meseca januarja spoznali orodje Persolog, ki je lahko v pomoč pri odkrivanju prednosti in potenciala oz. pri odločitvi za nadaljnje šolanje.
Poklic, delovno mesto oz. karierno pot si moramo izbrati tudi glede na svoje osebnostne lastnosti, temperament. Persolog – osebnostni model – DISK je ena izmed najbolj razširjenih, znanstveno dokazanih analiz, ki meri naša vedenjska nagnjenja in preference oziroma pokaže vedenjski tip posameznika. 

Na predavanju so udeleženci spoznali štiri osnovne skupine vedenjskih profilov. S pomočjo barv ter asociacij so odkrivali njihove prednosti in slabosti, kako posamezni vedenjski tipi lahko izkoristijo svoj potencial v določenih poklicih, na delovnih mestih oziroma na karierni poti. Predavanje je bilo praktično naravnano, z veliko primeri iz prakse in tudi zabavno. 

Pogosto so starši po osebnostnih lastnostih drugačni kot njihovi otroci in jim ustrezajo tudi drugačni poklici, a ko starši iščejo primernega za otroka, izhajajo iz sebe. Če ne opravljamo poklica, ki je primeren za naše osebnostne lastnosti, bo naš odtok energije velik oziroma bo stopnja stresa zaradi prilagajanja delovnemu mestu visoka. 

 

Če mladi (oz. njegovi starši) (pre)poznajo svoje prednosti in potencial,

je odločitev za nadaljnje šolanje lažja in manj stresna.

 

Besedilo: Andreja Glavač, Persolog trenerka

 

 

 

Karierni Plac – Karierni center za mlade, Cene Štupar – CILJ

 

S 1. marcem 2019 je začel na Cene Štupar – CILJ delovati Karierni Plac – Karierni center za mlade. Informiranje, testiranje ter svetovanje s področja načrtovanja karierne poti je za mlade do 19. leta brezplačno, saj projekt sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v obdobju 2019–2022.

 

Oglejte si tudi