Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
5°C
0°C
PON.
5°C
-2°C
Deli

Brainobrain v AIA – Mladinskem centru Mengeš

Ste že slišali in poznate metodo brainobrain? Ali veste, da pri otrocih razvija spomin, izboljša koncentracijo, osredotočenost, vizualizacijo, hitrost, natančnost, kreativnost, in da otroci skozi program krepijo samopodobo, učijo se postavljati osebne cilje in pridobivajo izvrstne matematične veščine.

V AIA – Mladinskem centru Mengeš redno pripravljamo zanimiva predavanja z različnih področij, tokrat so udeleženci pobliže spoznali metodo brainobrain, mednarodni program, v katerega je vključenih že več kot 200.000 otrok v različnih državah po svetu. Udeleženci so spoznavali, kako dosežemo zgoraj omenjene rezultate, v nekaterih dejavnostih pa so se tudi sami preizkusili.

Predstavili smo zgodovino oz. nastanek programa, teoretično ozadje delovanja metode brainobrain na možgane naših nadobudnežev, kaj vse počnemo na srečanjih, kako deluje naš glavni pripomoček ''starodavni računalnik abakus'' idr. Ali veste, da se najhitrejše in najučinkovitejše pomnjenje in razumevanje odvija, če učenje poteka skozi več senzornih kanalov hkrati? Dokazano se ustvarja več novih povezav v možganih, če otrok nove informacije obenem posluša, vizualno zaznava ter obdeluje z rokami.

O vsem tem smo se poučili na predavanju in za boljšo osredotočenost razmigali ''možgančke'' še z gibanjem ter se preizkusili tudi v hitrosti in koncentraciji.

 

Besedilo in foto: Tanja Logar in Uroš Sinkovič, Brainobrain Domžale

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi