Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Učinkovito in hitro do znanja angleščine

To je želja marsikaterega šolarja, dijaka, študenta ali odraslega v različnih obdobjih delovanja. Želja je lahko uresničljiva z metodo profesorice Dušice Kunaver. Učinkovitost ji pripisujejo zaradi sledenja naravni poti učenja človeka. Kar ji da posebno vrednost, je tudi to, da ses to z metodo lahko učimo vseh evropskih jezikov.
Dolgoletna učiteljica angleškega jezika je metodo poimenovala “Angleščina po mavrični bližnjici”. Potrdil jo je Republiški strokovni svet in registrirala Avtorska agencija za Slovenijo, kar metodi daje dodatno potrditev in potencial. Predvsem se uspešnost kaže v praksi, kjer uporabniki, tako mladi kot odrasli, poročajo o njeni učinkovitosti. Prav tako je uporabna za različne stopnje znanja tega tujega jezika.

Zaradi izrednega zanimanja po prvi predstavitvi novembra v Mladinskem centru AIA, so imeli slušatelji možnost Dušico Kunaver in njeno metodo spoznati že drugič. Tokrat s poglobljenim razumevanjem njenih pristopov. Nadaljevala je s predstavitvijo drugih temeljnih tehnik učenja angleške slovnice, predvsem za mlade udeležence. Poudarjala je učinkovit pristop, kadar v učenje vključujemo več naših čutil. Vsebino, ki jo želimo osvojiti, večkrat zapišemo, morda tudi narišemo, jo glasno izgovarjamo, aktivno poslušamo ipd. Čim večkrat. Ker drži stari rek, da vaja dela mojstra, če … Profesorica zelo rada v svoje predstavitve vključi zanimive angleške zgodbe, pripovedi ... Ta pristop je priporočljiv pri učenju, posebej pri mladih. Kot tudi prepevanje. Večina prisotnih je skupaj z njo veselo zapela nekaj angleških pesmi.

Dušica Kunaver bo zopet gostja Mladinskega centra AIA v sredo, 3. aprila, ob 18. uri. Tokrat na temo “Učim se učiti – učim se pomagati učiti”. Za otroke, mladino in (stare) starše. Predstavila bo tehnike, kako in na kakšen način se učinkovito učiti. In se tudi naučiti oziroma pridobljeno znanje obdržati.

 

Besedilo: Urška Vahtar

Oglejte si tudi