Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
10°C
SOB.
22°C
11°C
Oceni objavo

Projekt »Zgodbe naših mokrišč« prepoznan kot primer dobre prakse

Lokalna akcijska skupina (LAS) Za mesto in vas je organizirala ogled dobrih praks, na katerem so si predstavniki ogledali uspešne projekte, izvedene v okviru javnega razpisa LAS Za mesto in vas, sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ali iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Kot primer dobre prakse je bil izpostavljen tudi projekt "Zgodbe naših mokrišč", ki ga je vodila Občina Mengeš. Projekt je vključeval izboljšanje stanja štirih lokalnih mokrišč, pri čemer je bila zgrajena tudi manjša infrastruktura za opazovanje narave. V okviru tega projekta so se projektni partnerji osredotočili na ohranjanje dragocenih naravnih habitatov, kar je bistveno za ohranjanje biotske raznovrstnosti in varovanje okolja.

Projekt "Zgodbe naših mokrišč" je le eden izmed primerov uspešnega sodelovanja med lokalno skupnostjo, LAS Za mesto in vas ter Evropskima skladoma. V prejšnjem programskem obdobju je bilo izpeljanih skupno 42 projektov.  Uspeh projektov je prepoznala tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Mateja Čalušić, ki si je ogledala Kmetijo Janhar v Hrašah in Krekovo središče v Komendi, enoto za razvoj programov za kakovostno staranje in medgeneracijsko sožitje na Inštitutu Antona Trstenjaka. Kmetija Janhar je bila vodilni partner pri projektu »Moj očka ima konjička dva«, Inštitut Antona Trstenjaka pa je v prejšnjem programskem obdobju v Komendi izpeljal kar tri projekte.

Oglejte si tudi