Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
2°C
Deli
3286

Zakaj v Šolo zdravja

Kratki zimski dnevi in dolge noči povzročajo spremembo tako pri ljudeh kot pri živalih. Zaradi pomanjkanja sončne svetlobe se upočasni presnova in postanemo manj aktivni, zato je priporočljivo, da naredimo malo več sprehodov po zasneženi pokrajini, s čimer nas je letos narava res obdarila, ali pa jutranjega gibanja, ki je do telesa prijazno.
Zato pa so zelo primerne jutranje vaje "1000 gibov" po metodi dr. Nikolaja Grišina, te pa so v prakso prinesli člani Društva Šola zdravja in jih vodijo za to usposobljeni vaditelji. Te vaje so primerne za vse tiste, ki želijo ohraniti svoj življenjski slog ter dobro duševno in telesno kondicijo za dolgo in kakovostno življenje. Vsakodnevno razgibavanje in druženje z različnimi ljudmi nam prinaša dobro voljo, najdemo lahko nove prijatelje ali sorodno dušo ter se lažje vključujemo v družbeno oz. lokalno dogajanje. 
V Društvu Šola zdravja razvijamo solidarnost in dobro voljo ter sledimo ideji, da je vsak dan lahko nov začetek, in vsako jutro, ko se zbudimo, si rečemo "dobro jutro" in tak je tudi naš pozdrav pri jutranji telovadbi. Člani društva vam zato sporočamo, da ni nikoli prepozno začeti znova in spremeniti slog življenja in se začeti gibati, saj je

zdravje človekovo največje bogastvo.

Sporočamo vam, da imamo v občini Mengeš kar tri skupine, odvisno, kje vam je bližje: skupina Oranžerija, skupina Mengeš Mali (telovadimo v Hribarjevi ulici – otroško igrišče) in skupina Loka.

Besedilo: Majda Golob
Foto: Stane Golob

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!