Oceni objavo

Vpliv vadbe Dihamo z naravo

Osnovna vibracija zdravja je – mir.

Kaj se zgodi v telesu, ko začutim notranji mir? Kako se odzovejo naše celice, ko dosežemo stanje umirjenosti in notranje tišine?

Aktivnost Dihamo z naravo uporablja metode notranjega raziskovanja, ki spodbujajo posameznika, da se ustavi, umiri, zadiha bolj sproščeno in se poveže s samim seboj in naravo.

Ob polnih urnikih drvimo skozi dneve in našim opravkom ni videti konca. Tako se lahko naše čustveno stanje čez dan spreminja iz prijetnih v neprijetna občutja. Dnevni stres, jeza, strah, živčnost in skrb nas lahko spremljajo vse do večera, ko se pred televizijskimi zasloni poskušamo umiriti, v resnici pa smo zopet soočeni s kruto resničnostjo novic, filmov in nadaljevank, ki naš um dodatno zaposlijo, vsa nabrana čustva pa "pospravimo" nekam daleč stran v nezavedno. Dosežemo svoj navidezni mir, ki prenekaterim povzroča izziv pred spanjem ali celo zbujanje sredi noči.

Naše telo za regeneracijo potrebuje mir, zato je najbolj učinkovit med spanjem, saj se hormonski koktajl čustev umiri. Ta proces lahko podaljšamo v budnem stanju. Zavestno umirimo misli s pomočjo vizualizacije in meditacije ter dodamo še dihalni vzorec, ki umiri bitje srca in živčni sistem. Iz teh dveh metod je sestavljen prvi del aktivnosti Dihamo z naravo.

Če si v družbi želimo spremembe, je najbolje začeti pri sebi. Šele ko iz mene  sijejo mir, spoštovanje in ljubezen, se lahko tega naleze in to začuti moja bližnja okolica. Moj mir naj se zrcali v tebi.

Redno izvajanje vadbe Dihamo z naravo deluje preventivno in kurativno ter temelji na doseganju notranjega miru in skrbi za zdravo gibljivost hrbtenice.

Vabimo vas na brezplačno tedensko vadbo, katere jesenski del se je pričel 5. 9. 2023 pri Lovski koči pod Žečkom.

Besedilo: Stanislav Golob, vaditelj

Foto: Majda Golob 

Oglejte si tudi