Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
14°C
1°C
ČE.
13°C
-1°C
4268

Uporni plamen promajske noči

Taborniški vodniki svoje mlajše člane že od samega začetka učijo in seznanjajo s postavitvijo ognja ter njegovim ravnanjem, tokrat pa je bilo prav vodstvo tisto, ki se je znašlo pred podobnim izzivom. Rod upornega plamena je bil namreč zadolžen za postavitev letošnjega prvomajskega kresa.

Kakor Rim tudi lesena piramida ni bila zgrajena v enem dnevu, priprave so se namreč začele že tedne prej z zbiranjem materiala ter načrtovanjem postavitve lesa. Pri sami izvedbi so se naši člani ob pomoči prostovoljcev zelo izkazali in na ta račun prejeli tudi veliko pohval obiskovalcev.

Na zadnji aprilski večer smo se tako zbrali in ob osmi uri zvečer slavnostno zanetili prvomajski kres, nato pa smo ob opazovanju visokih plamenov odpeli še nekaj taborniških pesmi ter tako simbolično zakorakali v mesec maj.

Prvomajski ogenj kar ni in ni želel ugasniti, saj je obiskovalce grel do zgodnjih jutranjih ur ter s tem upravičil ime svojega rodu - upornega plamena.
Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali k uspešni izvedbi akcije in tako občanom ter ostalim obiskovalcem omogočili prijetno kresovanje.  

Z naravo k boljšemu človeku!

Propagandistka Ela Praznik

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!