Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Taborniški feštival

V soboto, 21. aprila, je v parku Tivoli v Ljubljani potekal že 22. Taborniški feštival, ki smo se ga udeležili tudi mi. Na to vročo, skoraj že poletno soboto smo taborniki skupaj z vodniki uživali na več kot petdesetih aktivnostih in delavnicah.
Vsako leto v ljubljanskem Tivoliju poteka taborniška prireditev, ki se je člani RUP Mengeš redno udeležujemo. Tudi letos smo svetovni dan Zemlje in svetovni dan tabornikov praznovali v največjem ljubljanskem parku, kamor se nas je odpravilo približno 25 članov. Nekateri so najbolj uživali v vožnji s kanujem, drugi v streljanju z lokom, najmlajša skupina pa je največ časa preživela na delavnici Tačk pomagačk, kjer so morala dekleta dešifrirati morsovo abecedo. Manjkala ni niti točka Slovenske vojske, kjer so otroke namazali z vojaškimi barvami ter stojnica Slovenske policije, na kateri so nam razkazali svoje vozilo in opremo. 
Na koncu so se nekateri še posladkali  z osvežilno kepico sladoleda, kmalu zatem pa smo utrujeni krenili proti domu. Prihodnje leto se zopet vrnemo!

Besedilo in foto: Ela Praznik

Oglejte si tudi