Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Šola zdravja Mengeš na dopustu in slovenski dan športa

Šola zdravja je ustanovljena z namenom, da sami poskrbimo za svoje zdravje s telesno aktivnostjo vsak dan na svežem zraku po metodi dr. Nikolaya Grishina. In prav to je bilo izpostavljeno na odprtju Evropskega tedna športa v Tivoliju, kjer smo prejeli velike pohvale za našo aktivnost.
Vsi se dobro zavedamo, da je bilo leto 2020 od marca dalje do maja 2021 eno posebno leto zaradi koronavirusa covid-19. Življenje zunaj naših domov se je popolnoma ustavilo in to je bil za naše člane velik stres. Prav zato smo se zelo razveselili ponudbe za izlet na Pelješac z agencijo 4 ever travel v začetku julija. Prvo opravilo je bila jutranja telovadba "1000 gibov", nato zajtrk in po dogovoru so sledili izleti, tako da smo tudi na dopustu imeli aktivnosti. Najprej smo se odpeljali na otok Korčulo, na ogled mesta Vela Luka in grob pevca Oliverja Dragojevića in nato še na ogled mesta Korčula z znamenitostmi. Drugi dan smo se odpeljali na otok Mljet na ogled naravnega parka: malo in veliko jezero. Tretji dan pa je bila čudovita vožnja okrog otokov Badija, Lumbardi in Sestrice. Skratka bilo je veliko doživetje in s smo tem pridobili veliko nove energije.

Dne 23. septembra pa smo se člani ŠZ iz Mengša na povabilo ŠZ udeležili uradne otvoritve Evropskega tedna športa v parku Tivoli na dan slovenskega državnega praznika športa. To prireditev sta odprli ministrica za izobraževanje in šport Simona Kustec in evropska komisarka za izobraževanje, šport in kulturo Mariya Gabrijel in predsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec ter podžupan občine Ljubljana Dejan Crnek. Popoldne pa je bil organiziran seminar na Bledu s sloganom Zdrav življenjski slog za vse in tam je naša ministrica podpisala Slovensko zavezo o spodbudi k vseživljenjski aktivnosti oz. telesni dejavnosti. Morda se kdo vpraša, zakaj ravno 23. september; ker je na ta dan pred 21 leti prvič zavihrala slovenska zastava, Dobili smo prvi olimpijski zlati medalji, osvojili so ju veslača Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec. 

Po končanem dogodku v parku Tivoli smo si ogledali prostore predsednikove palače. kar je bilo za nas posebno doživetje.     

Besedilo in foto: Majda Golob  

 

Oglejte si tudi