Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Predpočitniški rock koncert Mengeške godbe

V sredo, 24. junija, ob 20.20 uri je Mengeška godba pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja znova pripravila glasbeno poslastico za vse ljubitelje rock uspešnic. Konec koronskega šolskega leta ter praznik dan državnosti smo obeležili z velikim koncertom na dvorišču pred godbenim domom, ki se je izkazalo za prijeten koncertni ambient.
Na največjem koncertu na prostem, ki ga je godba izvedla po več kot dvomesečni karanteni in z maloštevilnimi skupnimi vajami, je skupaj zaigralo več kot 50 mengeških godbenic in godbenikov. Da je bila zasedba popolna, sta poskrbela še dodatna kitarista Matic Smolnikar in Matej Humar ter prav za to priložnost ponovno v godbenih vrstah tudi tolkalec Šimen Škrlep. Zaigrali smo nekatere največje rock uspešnice, nekaj pop-rock balad in udarnih skladb, tudi tri slovenske, ki jih je za godbo priredila naša članica, saksofonistka, pianistka in diplomirana glasbenica skladateljica Teja Komar. Skoraj enourni koncert, ki ga je žal prekinila kratka poletna ploha oz. smo ga bili prav zato primorani predčasno zaključiti, smo v živo prenašali tudi preko Facebook kanala Mengeška godba. Posnetek koncerta si lahko (ponovno) ogledate na omenjenem družbenem omrežju, kjer nas lahko še naprej tudi redno spremljate. Nekaj izsekov koncerta pa bomo objavili tudi na našem Youtube kanalu. 

Za izvedbo koncerta se zahvaljujemo vsem, ki ste nam priskočili na pomoč ter nas podprli. Za finančno podporo pa se še posebej lepo zahvaljujemo Montaži Posavec, Rok Posavec s. p.

To je bil naš zadnji veliki koncert pred odhodom na zaslužene počitnice. Poleti se bomo sicer skoraj zagotovo zbrali na kakšnem glasbenem nastopu, čakajo pa nas tudi priprave na še en izziv, ki je prav tako odvisen predvsem od vremena in še česa, a se ga zelo veselimo in upamo, da nam ga uspe doseči. Začne se na črko T... Vsem našim poslušalcem želimo prijetne in brezskrbne poletne počitnice!

 

Besedilo: Maja Keržič 

Foto: Matic Dolenc

Oglejte si tudi