Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Medobčinsko društvo Sožitje - Obisk Arboretuma Volčji potok

Pohodniki smo 27. maja 2017 obiskali Arboretum Volčji potok, ki je ime menda dobil zaradi volkov, ki so plenili po tukajšnjih gozdovih. V Arboretumu uspeva približno 3500 različnih rastlinskih vrst. Lastnik Ferdinant Souvan je kupil dvorec in okrog zasadil drevje in napravil park. Njegov sin Leon ga je povečal in zasadil z eksotičnim in domačim drevjem ter uredil ribnike v njem.
V parku so tudi mesta, kjer so energetske točke, ki ugodno vplivajo na človeka. Ogledali smo si novo razstavo velikanov morskih globin - kitov, 10 jih je v naravni velikosti. Kiti, ki živijo v Sredozemlju, zaidejo tudi v Jadransko morje. Zanimivi so bradavičasti in grbasti kit, orke in delfini.

Pohajkovali smo preko zelenih travnikov, si ogledovali naravo, cvetje, dinozavre, se ustavili ob zvonu želja, uživali, se pogovarjali in se imeli lepo. Dopoldne nam je hitro minilo, saj vedno, ko je lepo, čas prehitro teče.

Ustavili smo se tudi v letnem vrtu, kjer smo izkoristili krajši postanek za sladkanje s  slastnim sladoledom, nato pa se veseli in zadovoljni vrnili domov.


Besedilo in foto: Metka Mestek

Oglejte si tudi