Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Backove vezilje zopet prejele priznanje za izvirno stojnico

Kljub velikim pomislekom določenih Mengšanov, da letos 27. sejem v Mengšu ne bo mogel biti na stalnem mestu zaradi gradbenih del pri izgradnji športne dvorane, je organizatorju uspelo izpeljati kakovosten sejemski prostor, za kar mu gre vsa pohvala. S pozitivno energijo se pač da narediti vse.

Poseben poudarek je bil v praktičnem prikazu dejavnosti in ročnih spretnosti, ki se še vedno ohranjajo iz roda v rod. Tako smo lahko opazovali: pletenje košar, kovaštvo, rezbarstvo,obdelava lesa, izdelovanje cekarjev, slamnikov itd.
Tudi Backove vezilje smo bile navzoče že šesto leto na povabilo TD Mengeš. Tako smo na delavnici na klopci pred staro hišo z velikim balkonom in cvetjem prikazovale vezenje, pletenje, kvačkanje, ličkanje koruze in izdelovanje kit za tepihe in s tem pritegnile veliko pozornosti. Poleg delavnice smo imele tudi stojnico, kjer smo razstavljale izdelke, ki jih delamo čez celo leto. Obiskovalci so bili zelo navdušeni in dobro razpoloženi, za kar pa sta seveda poskrbeli še glasba in dobra hrana.
Ob zaključku sejma pa smo bile zelo vesele, ko smo prejele priznanje za izvirno stojnico domače in umetne obrti. Sedaj imamo v rokah veliko motivacijo za nadaljnje delo in se že veselimo, da se spet vidimo prihodnje leto.
 
Besedilo: Majda Golob
Foto: Zinka Kosmač

Oglejte si tudi