Oceni objavo

2. odprti turnir za kadete in kadetinje v namiznem tenisu

Luka Jokič je v konkurenci 100 prijavljenih igralcev ponovil uspeh s 1. OT v Kidričevem, gladko je premagal vse tekmovalce s 3 : 0, le v finalu je oddal en niz, ko je premagal Brina Kunstlja iz NTK Savinja 3 : 1.

Na turnirju, ki je bil 13. 11. 2022 v Ljubljani, je nastopilo 100 kadetov in 42 kadetinj iz 22 slovenskih namiznoteniških klubov.

V kategoriji kadetov so Mengeš zastopali: Luka Jokič, Aid Ružnić, Jaka Rutar, Beno Majhenič, Jan Loboda, Aljaž Škufca, Urh Trtnik, Martin Gerkšič, Lovro Križnič in Tit Metzele. V finalni del tekmovanja se je uvrstilo sedem tekmovalcev. Aljaž Škufca se je v tekmi za uvrstitev med osem najboljših pomeril s klubskim soigralcem Luko Jokičem in osvojil 9. mesto.

Rezultati:

1. mesto: Luka Jokič

9. mesto: Aljaž Škufca

16. mesto: Urh Trtnik, Lovro Križnič, Jaka Rutar, Martin Gerkšič in Jan Loboda. 

Pri kadetinjah je nastopilo 42 tekmovalk. Mengeš so zastopale: Pika Gorenc, Mihaela Stoilkovski in Maruša Vrhovnik. Vse tri so se uvrstile v finalni del tekmovanja. Lep uspeh je dosegla Maruša Vrhovnik, ki je imela smolo pri žrebu, za uvrstitev med štiri najboljše se je pomerila s prvo nosilko Lano Slatinšek in izgubila z 0 : 3. 

Rezultati:

5. mesto: Maruša Vrhovnik

9. mesto: Mihaela Stoilkovski

16. mesto: Pika Gorenc.

Čestitke vsem!

Tekmovalce so spremljali trener David Orešnik in pomočnika Ivan Ložan in Andraž Maček.

Besedilo: Mlaj

Foto: arhiv NTZS

Oglejte si tudi