Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
26°C
18°C
JUTRI
30°C
18°C
Deli
5669

134. občni zbor Mengeške godbe

V četrtek, 1. marca 2018, smo imeli v vadbeni sobi godbenega doma 134. redni letni občni zbor Mengeške godbe.
Zbrane je najprej pozdravil in nagovoril predsednik godbe Žan Avbelj ter za delovno predsedstvo predlagal trio v sestavi: predsednik Marjan Trobec, tajnik MIha Ručigaj in članica Maja Keržič, ki so bili soglasno potrjeni. Sledila so poročila o delu društva v letu 2017. Predsednikovo poročilo je v celoti podal sedanji predsednik, čeprav nas je do septembra 2017, torej zadnje tretjine sezone, organizacijsko vodil Gašper Skok, za kar se mu še enkrat lepo zahvaljujemo. Sledila so še poročila drugih delovnih organov društva, iz katerih je bilo razvidno, da smo delali dobro. Sezona je bila resnično razgibana in uspešna, med najbolj odmevnimi nastopi pa velja izpostaviti 33. Pod mengeško marelo, Rock koncert II v Pruhu, tridnevno gostovanje v Daxu, v Franciji, sodelovanje na 25. Sejmu v Mengšu, skupni koncert z Godbo Domžale v Češminovem parku v Domžalah, zmagovalni nastop v Ormožu na 22. Tekmovanju godb v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla ter tradicionalna božično-novoletna koncerta. Vseh nastopov je bilo kar 42.
Letošnji občni zbor je bil volilni. Najprej smo razrešili delovne organe društva in se jim zahvalili za opravljeno delo ter izvolili nove kreativne moči, ki nas bodo vodile prihodnja štiri leta. Predsednik Žan Avbelj in kapelnik Dimitrij Lederer ostajata na svojih položajih, prav tako večina delovnih organov, nekaj pa je tudi novih, ki smo jih soglasno potrdili. Sledila je predstavitev plana dela za leto 2018, ki smo ga že počasi in uspešno začeli realizirati. O godbenih načrtih, ki ne vključujejo tradicionalnih prireditev, vas bomo seveda obveščali sproti. Trenutno se intenzivno pripravljamo na državno tekmovanje v maju.
Sledil je tradicionalni pozdrav podžupana g. Ropotarja, gostov ter predstavnikov društev, s katerimi dobro sodelujemo. Za konec pa smo prihranili najboljše, in sicer sprejem novih članov. Letos so iz pripravniških vrst v godbene člane napredovali flavtist Bor Rutar, rogista Tadej Mavčič in Jaka Korenjak, baritonist Jurica Krmić, Teja Komar na saksofonu ter naša pomoč na klaviaturah, ki za nas piše tudi priredbe skladb, ter tolkalist Klemen Juvančič.
Točka razno se je ob dobrotah nadaljevala v sosednjem prostoru, kjer so se med prijetnimi klepeti snovale nove in nove ideje, da bomo v prihodnosti še boljši.

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Ana Per

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi