Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

TABORJENJE V BOHINJU NIKOLI NE RAZOČARA

Letošnje taborjenje se je za najstarejše udeležence začelo že prej – v petek, 22.julija 7 GG-jev se je v spremstvu 3 vodnikov odpravilo na pohodni bivak v petek. S pohodom so začeli v Železnikih, ob 7.uri zjutraj in se nato preko Ratitovca povzpeli do Soriške planine, kamor so prišli v večernih urah in si tam postavili začasno prenočišče.
Naslednji dan jih je pot vodila v dolino reke Save Bohinjke, natančneje do Bohinjske Bistrice, kjer so se skopali v reki in si odpočili. Do tabora, ki je bil kot sedaj že nekaj let zapored na začetku Ribčevega Laza niso imeli več veliko, tako da so do popoldneva že prispeli tja. Na tabornem prostoru so pomagali postaviti še šotore za ostale udeležence tabora. Ti so se na tabor odpravili v nedeljo iz glavne avtobusne postaje v Ljubljani in prvo noč preživeli pod šotorskimi krili, kjer so izkusili zakaj se splača bivak dobro postaviti, saj jih je ponoči presenetila nevihta. Vsi udeleženci so tako bili do ponedeljka dopoldan v taboru. Po dva ali tri so se nastanili v šotore, nato pa se že postavili v zbor, kjer jih je pozdravil letošnji taborovodja Domen. Od tega zbora dalje, pa do konca tabora so vsi taboreči postali del televizijske hiše RUP TV. V tem duhu so se popoldne že odpravili do Bohinjskega jezera in se tako udeležili pri športnem programu – igre brez meja, zvečer pa so preklopili na glavni program tv hiše in si ogledali poročila s tabora, vremensko poročilo in napoved za prihodnje dni, pogovor z zmagovalkama šova melodije Bleda in Bohinja in še mnogo drugega.

Tekom tabora so se udeležili snemanja še iger brez meja, kuharske oddaje, kjer je vsak vod na ognju skuhal večerjo, se z Bear Gryllsom podali na progo preživetja, postavili televizijski stolp, igrali namizni nogomet v life size velikosti in po gozdu lovili pokemone.

Taborniška tradicija je, da vse, ki so se tabora prvič udeležili in pokazali, da so pravi taborniki krstimo in jih s tem še dodatno sprejmemo medse. Letos so se tako ob slavnostnem ognju še izkazali kot snemalci, poročevalci s terena, vremenarji in novinarji za našo TV hišo.
Taborjenje je vsem prehitro minilo, zato se že vsi veselijo še več izzivov in dogodivščin, ki jih bo prineslo novo šolsko leto.

Besedilo: Blaž Slabajna
Foto: Anita Jerič

Oglejte si tudi