Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Golažijada in zaključek leta pri tabornikih

Letošnje leto se je 11.6. v kamnolomu na Pristavi odvila že 10. golažijada, katere se je udeležilo 11 ekip. Vsaka ekipa je dobila meso in čebulo, začimbe in vse ostale skrivne sestavine pa so si priskrbele ekipe same. S kuhanjem so začele ob 9. uri in kmalu je že dišalo po prvih golažih.
Do 13.00 so lahko ekipe golaž kuhale, poskušale in ga popravljale, nato pa postavile svoj golaž pred komisijo, ki jo je sestavljal po en član iz vsake tekmovalne ekipe in še štirje zunanji ocenjevalci. Komisija je poskusila vsak golaž posebej. Seveda so bili golaži oštevilčeni, da je bilo ocenjevanje nepristransko. Kot vsako leto je bilo tudi tokrat ocenjevanje težko, konkurenca huda in uvrstitve zelo tesne, saj so se vsi kuharji odlično izkazali. H končni oceni golaža so prišteli še oceno testa o poznavanju golaža in dobili sledeč rezultat:

1. mesto: ekipa Paletke iz likovnega društva Mengeš

2. mesto: Mengeški taborniki

3. mesto: ekipa Mladi gasilec iz PGD Mengeš
 

Zaključni piknik in bivak

 Šolsko leto se je zaključilo in s tem smo tudi taborniki zaključili še eno uspešno leto polno akcij in taborniških izzivov. Zadnja akcija tega šolskega leta je bila zaključno bivakiranje.

Zbrali smo se 24. junija, na petkovo popoldne in po uvodnem zboru začeli s postavljanjem šotorov iz šotorskih platen. Ko je bivak stal, smo pričeli z nabiranjem drv za ogenj, na katerem smo si spekli večerjo in ob njem tudi nadaljevali z druženjem, igranje tombole, kratkimi igrami in petjem pesmi.

Naslednji dan smo začeli z jutranjo telovadbo, nato pa odšli na zajtrk. Ko smo se vsi okrepčali, si umili zobe in se preobuli v pohodne čevlje, so se nam že pridružili starši in v mešanih ekipah smo odšli na orientacijski pohod po Gobavici. Najti smo morali 5 kontrolnih točk, ki so jih postavili naši najstarejši GG-ji in na njih preverjali tako mlajše tabornike, kot tudi starše, če znajo zavezati kakšen vozel in zapeti kakšno taborniško pesem.

Ko so se vse ekipe vrnile s proge smo se poslovili, a z mnogimi se bomo videli že pred koncem počitnic, saj nas konec meseca julija čaka še taborjenje v Bohinju.

Besedilo in foto: Blaž Slabajna

Oglejte si tudi