Oceni objavo

DALMATINSKA NOSTALGIJA NA DOBENU

V ponedeljek, 15. februarja, je bil deževen in snežen dan, turobno vreme nas ni vleklo ven. Dan je bil kot naročen za druženje in prav ta dan je oseba lepšega spola iz naše druščine praznovala svoj rojstni dan, zato se nas je proti večeru pri njej zbralo kar lepo število, povabljenih, sosedov in prijateljev. Dobro razpoložena druščina se je ravno uglaševala, da zapoje, ko smo zaslišali zvoke tamburice in kitare ter ubrane glasove pevcev, klape LUMIN, ki je vstopila na naše popolno presenečenje.

»Luminaši« so nas razvajali s svojim nostalgičnim petjem celi dve uri, saj pesmi, kot so: Vela luka, Svirajte svirači, Gardelin, Probudi me jutrom ... malo koga pustijo ravnodušnega. Klapa je s svojim izvajanjem dalmatinskih pesmi navdušila prav vse prisotne! Milan, Denis, Armin, Miha, Tomaž in Andrej, ki sestavljajo klapo, so razložili, da imajo ob ponedeljkih redne vaje, ko pa so od prijatelja slišali za naše praznovanje, so se odločili, da bo tokratna vaja kar na Dobenu. Fantje imajo dolgoletne pevsko-glasbene izkušnje, v tej sestavi pa nastopajo tri leta. V tem času so imeli že precej samostojnih koncertov in nastopov po celi Sloveniji. Nastopili so tudi skupaj z legendarno klapo Maslina in celo s pevsko divo - Terezo Kesovijo. Radi se odzovejo vabilom na razna praznovanja in prireditve in povsod so jih veseli.

Res so dobri, s svojim petjem so nam pričarali nostalgijo po morju in Dalmaciji, na Dobenu. Fantje, hvala vam, da ste nas izbrali, hvala vam za vaše petje, vse prisotne ste ganili s svojim nastopom!

 

Besedilo in foto: Tone Vidrgar   

Oglejte si tudi