Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

KAKO SO PA TABORNIKI IZKORISTILI SONČNE APRILSKE VIKENDE?

PREDVELIKONOČNA AKCIJA MNOGOPIRHNIK

Dva tedna pred Veliko nočjo se je na sončno sobotno dopoldne, 1. Aprila v letnem gledališču Mengeš odvijala taborniška akcija mnogopirhnik, katere se je udeležilo nekaj več kot 45 mladih tabornikov in gasilcev. Letos smo se namreč taborniki RUP Mengeš povezali  z gasilskim društvom Mengeš in tako  s skupnimi močmi izpeljali moštveno tekmovanje v fotoorientaciji.

Progo,ki se je raztezala vse do vrha Gobavice, so otroci prehodili s pomočjo foto zemljevida, vmes pa so se morali spopasti tudi z različnimi gasilskimi ter taborniškimi izzivi. Po opravljenih nalogah so se hitro vrnili nazaj na cilj v letno gledališče, kjer jih je čakala še zadnja preizkušnja- postavitev taborniškega ognja. Ob pomoči vodnikov je bil ogenj hitro pripravljen, kot nalašč za peko hrenovk. Vodja akcije je bil tokrat vodnik Jan Debelič, zahvala pa gre tudi PGD  Mengeš, ki je prispevalo k zabavni ter uspešni izvedbi aprilske akcije.

TABORNIŠKI FEŠTIVAL

Taborniški rodovi vsako leto organizirajo Taborniški feštival, ki je letos potekal 22. Aprila v parku Tivoli. Dogodek, ki množično privabi tabornike iz cele Slovenije, je skupaj z vodniki obiskalo tudi petnajst članov rodu upornega plamena in se zabavalo na več kot štiridesetih pripravljenih delavnicah.

Ob prihodu v največji ljubljanski park smo najprej v svoj rod sprejeli novega člana in mu tako ob taborniški zaprisegi slavnostno podelili rutko, nato pa so otroci v manjših skupinah odhiteli k delavnicam. Te so ponujale najrazličnejše aktivnosti kot je streljanje z lokom, vožnja s kanuji, izdelovanje rakete iz vžigalic, najbolj pa so se mengeški taborniki odrezali v tekmovanju v vozlih. Po koncu dneva smo otroke peljali še na zaslužen sladoled, vožnja domov pa je po zaslugi spanca in utrujenosti minila zelo hitro.

 
Besedilo: Ela Praznik

Oglejte si tudi