Oceni objavo

Mlajši člani BK Mengeš leto začeli z medaljami

V soboto, 29. 1. 2022, je v Športnem centru Dolgi most v Ljubljani potekal prvi turnir do 13 in 19 let v novi tekmovalni sezoni. Badminton turnir za posameznike in dvojice šteje za državno lestvico. Turnirja se je kljub številnim karantenam in okužbam udeležilo več kot 70 igralk in igralcev.

Prvega turnirja v sezoni 2022 se je udeležilo tudi 5 naših mlajših članov. Tekmovali so v kategoriji do 13 let, v A in B kakovostni skupini. Ponovno so prav vsi pokazali svoje znanje, ki ga pridno osvajajo na treningih. Prislužili so si 4 medalje.

1. mesto, U13 A dvojice: Tim Bregar

2. mesto, U13 A posamezno: Tim Bregar

2. mesto, U13 B posamezno: Sara Bregar

3. mesto, U13 B posamezno: Mila Vrhovnik

13. mesto, U13 A posamezno: Jan Topolovec

5.8. mesto, U13 B posamezno: Žan Zabret 


Po skupnem seštevku so tako sedaj naši mlajši v samem vrhu državne lestvice.

Med dekleti U11 na prvih štirih mestih kraljujejo Sara Bregar, takoj za njo le s 4 točkami manj Mila Vrhovnik, sledita še Anika Petrič in Julija Božnik. Med fanti U13 je najvišje na državni lestvici Tim Bregar, Jan Topolovec je na odličnem 17. mestu in takoj za njim Žan Zabret (udeležila sta se le enega turnirja). Tim je skupaj z Dinom Mašičem (BK Medvode) prvi tudi med dvojicami U13. Imamo tudi predstavnico v kategoriji U17, Lizo Volčini, ki zaseda 16. mesto, in predstavnika med fanti U15, Vida Tomazina, ki je trenutno na 13. mestu. Poleg tega je Vid skupaj s Timom na 8. mestu med dvojicami. Čestitke vsem in le tako naprej.


Besedilo: Helena Šinkovec
Foto: Lara Melloni


Oglejte si tudi