Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Z metodo EFT do sprostitve

V sredo, 19. oktobra, je Ines Beno iz Mengša predstavila tehniko EFT tapkanja po akupunkturnih točkah. Tapkanje je preprosta, a zelo učinkovita tehnika, ki se je lahko nauči vsak. Vsi imamo ves čas pri sebi orodje, s katerim si lahko pomagamo, kadar nas preplavijo močni in neprijetni občutki.

Tako kot smo vajeni, da redno skrbimo za svojo higieno – umivanje zob, tuširanje – tako je zelo priporočljivo poskrbeti tudi za svoje notranje »čiščenje čustvene navlake«.

Tapkanje je odlično orodje, s katerim na enostaven in nežen način iz telesa lahko spustimo vse neprijetne občutke, kot na primer: sram, krivda, strah, jeza, nemoč, žalost … in tako omogočimo prostor za prijetne, izpolnjujoče občutke.

V človeku se ponovno vzpostavi občutek čustvene stabilnosti in notranjega miru. Napetost in raztresenost pa nadomestijo jasnost, hvaležnost, zaupanje, ljubezen in notranja moč. Ponovno vzpostavljeno ravnovesje pomeni osnovo za začetek samozdravljenja.

Katere težave je možno razrešiti s tapkanjem? V "tapkalskem" svetu velja rek: “Poskusi tapkati na vsako težavo.” Sicer pa je z EFT-metodo mogoče zmanjšati oziroma popolnoma odpraviti bolečino, tesnobo, strahove, zamere in druge neprijetne občutke. Izboljšati ritem in kakovost spanca, odpraviti tremo pred nastopanjem, si povrniti občutek vrednosti, sprejetosti in notranje moči.

Tapkanje neizogibno vodi do več sproščenosti, umirjenosti in globljega vdiha, saj so to “stranski učinki” izvajanja EFT-metode.

Besedilo: Ines Beno v sodelovanju z AIA – Mladinskim centrom Mengeš

Foto: Brane Tomšič

Oglejte si tudi