Oceni objavo

BK Mengeš na turnirju Adria Youth International 2023 v Opatiji

Konec meseca maja, 19.–21. 5. 2023, smo se z mladimi tekmovalci za tri dni odpravili v toplo Opatijo, kjer so tekmovali na velikem mednarodnem turnirju, ki se ga je udeležilo 172 tekmovalcev in tekmovalk iz 20 držav. BK Mengeš so zastopali Pia Krizmanić, Mark Pogačar, Sara Bregar, Mila Vrhovnik, Tim Bregar, Tit Vrhovnik in trener Uroš Bregar.

Pia je osvojila medalje v vseh treh kategorijah do 11 let. Skupaj z Markom sta osvojila 1. mesto v mešanih parih. Pia je zasedla še 3. mesto posamezno in v dvojicah (skupaj z Laibo, Maldivi).

Mark je poleg 1. mesta v mešanih parih s Pio zlato osvojil tudi v dvojicah do 11 let, skupaj z Maticem Knezom Ogorelcem. Dobro sta se odrezala tudi Sara, ki je bila 3. v mešanih dvojicah do 13 let (skupaj z Dinom Mašičem), Tim pa je zasedel 2. mesto posamezno do 15 let.

Vsi so pokazali napredek v igri, borbenost na igrišču in pridobili nove izkušnje tudi z novimi soigralci v dvojicah in mešanih parih iz drugih držav.

Pred poletnim odmorom nas čakata še dva turnirja v juniju. Konex Open v Ljubljani in mednarodni turnir v Novem Sadu, kamor se tudi naši reprezentanti odpravljajo s slovensko reprezentanco.

Besedilo in foto: Uroš Bregar

Oglejte si tudi