Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

ZA VARNEJŠO POT Z DOBENA NA RAŠICO

Veliko različnih poti vodi na Rašico z Dobena, pešpoti in kolesarskih poti. Nekatere pešpoti so si prisvojili tudi kolesarji in po dežju so te veliko bolj razrite in je na njih korak še manj varen. Glede na to, da so poti z Dobena proti vrhu Rašice, nezahtevne, prijetne in slikovite, privlačijo veliko število obiskovalcev, dokaj številne so tudi družine z majhnimi otroki in starejši. Predvsem ob vikendih so te poti še bolj obiskane.
Ena od najbolj pohodnih, vodi od kmečkega turizma Blaž, mimo Anžinove domačije in »vile«, do konca asfalta in nato levo proti domu na Rašici. Prav ta strmi del, povezava med asfaltirano cesto in višje ležečim kolovozom, je bil po dežju najbolj težaven, saj je bilo tu kar nekaj zdrsov in padcev, na žalost  tudi poškodb. Zato smo se na vaškem odboru, odločili ta del urediti, da bo varnejši za pohodnike.

Nekaj  krajanov je nesebično prispevalo, potreben material ter prevoz in v drugi polovici septembra je ekipa prostovoljcev pod vodstvom predsednika VO, Franceta Vehovca, izvedla akcijo; na nevarnem delu poti je zgradila lične in udobne stopnice, ki bodo močno povečale varnost poti proti vrhu Rašice.

Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem, udeležencem akcije in vsem, ki so prispevali potreben material in njegovo pripravo. Opisana akcija dokazuje, da se kljub pomanjkanju sredstev, z dobro voljo in povezanostjo krajanov, lahko stori veliko.

 

Tekst in foto: Tone Vidrgar       

Oglejte si tudi