Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
28°C
17°C
JUTRI
30°C
17°C
Deli

Predstavitev odvajanja in čiščenja odpadnih voda

Vaški odbor Dobeno je pozval krajane naselja, da se 23. maja ob 18. uri v KT Blaž, udeležijo predstavitve možnih rešitev odvajanja in čiščenja odpadnih voda v naselju Dobeno. Zanimivo, strokovno in kvalitetno predstavitev, rešitve tega vprašanja v našem naselju, ki nima kanalizacije, ali kako drugače celovito rešeno tozadevno stanje, so organizirali: Inštitut za varstvo voda, iz Ljubljane, Evropski Global Water Partnership in IRIDRA iz Italije.

Strokovnjaka, za to področje, dr. Primož Banovec in dr. Tjaša Griessler Bulc, sta zelo kvalitetno in celovito predstavila analizo možnih rešitev, ki se izvaja v sklopu »Sinteznega centra za inovativno čiščenje odpadnih voda« (ki je podprt s strani skupnega raziskovalnega centra Evropske komisije), za naselje Dobeno. Pri predstavitvi sta sodelovala tudi predstavnica javnega zavoda PRODNIK in predstavnik občine Mengeš, ki sta prispevala odgovore, na konkretna vprašanja prisotnih krajanov, glede vloge in pomoči pri izvedbi rešitve tega perečega problema v kraju, ob upoštevanju zahtev, uredbe o odvajanju in čiščenju odpadne vode (Ur.l. 98/15)

Zanimanje in vprašanja prisotnih, bilo nas je skoraj 50, so pokazala velik interes krajanov Dobena, za celovito, ekonomsko zanimivo, trajno, najprimernejšo, oz najprijaznejšo tehnološko izvedbo tega projekta, do okolja, pa tudi zavedanje in odgovoren odnos do narave.

 

Tekst in foto: Tone Vidrgar 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi