Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Obisk Kuhʼne v Mengšu – melodije okusov in glasbe nad pričakovanji

V soboto, 21. oktobra, je v Mengšu prvič potekala sedaj ponovno aktualna oblika druženja na tržnem prostoru, Kuhʼna v Mengšu – melodije okusov in glasbe. Tržni prostor je bil ob 10. uri, ko so se začeli odpirati prvi lonci, še v senci, zato so prve obiskovalce najprej pogreli otvoritveni takti veteranov Mengeške godbe. Sledil je pozdrav Franca Jeriča, župana Občine Mengeš: »Kuh'na v Mengšu je oblika druženja občanov, ki ga bomo v Občini Mengeš podpirali tudi v prihodnje. Vesel sem, da ste se odzvali v tako velikem številu.« Med soorganizatorji Kuh'ne v Mengšu je bil Bogomir Ropotar, podžupan Občine Mengeš, ki je uvodoma povedal: »Zahvalil bi se vsem soorganizatorjem, ki so podprli projekt Kuhʼne v Mengšu in druženje na trženjskem prostoru, Kulturnem društvu Mihaelov sejem, Turističnemu društvu Mengeš, Turističnemu društvu Dobeno in podjetju Toma prireditve. Skupaj smo pripravili zares prijetno druženje, v katerem uživajo tako obiskovalci kot gostinci. Posebej bi se zahvalil stalnim ponudnikom na tržnem prostoru, ki obiskovalcem vsako soboto ponujajo domače izdelke in vas vabim, da jih obiščete tudi v prihodnjih sobotah.«
V soboto, 21. oktobra 2017, je bila na tržnem prostoru v Mengšu prvič organizirana Kuhʼna v Mengšu – melodije okusov in glasbe. Obiskovalkam in obiskovalcem so kulinarične specialitete ponujali gostinci iz bližnje okolice, okusno pečenega odojka in bujto repo Dobenski hram, barvite hamburgerje Zdenko Đura iz Kamnika, okuse orienta Maher Kaddoura iz Kamnika, pohanega piščanca in lignje na žaru Toma prireditve ter flancate, miške in carski praženec Turistično društvo Mengeš. Okusne sladice sta ponujali tudi Slaščičarna Flere iz Mengša in ledene lučke La Popsi.

Organizatorji so poskrbeli tudi za bogat glasbeni program, saj so po otvoritvenih taktih veteranov Mengeške godbe obiskovalce navdušili Poljanski orgličarji, Klub harmonikarjev Stopar, skupina Loške orglice, Ansambel ODZIV in Harmonikarski orkester KD Mihaelov sejem, zaplesala pa so tudi dekleta skupine Leaders. Za predstavitev kulinarike in ponudbe na stojnicah, vezno besedo pri glasbenih izvajalcih kot tudi za kontaktiranje s publiko je na prireditvi skrbel Matjaž Repnik.

Med stalnimi ponudniki na tržem prostoru so svoje izdelke ponujali Kmetija pri Vazarju, Sadjarstvo Kimovec, Robert Zamljen, Lali d.o.o., Kmetija Mis, Mesnine Mrčun in Čebelarstvo Pavrič. Obiskovalci so si z zanimanjem ogledali njihove izdelke in obljubili, da jih obiščejo v prihodnjih sobotah.

Mize in klopi, ki so jih mengeški gasilci postavili na in ob tržnem prostoru, so se napolnile kmalu po 11. uri, ko je že posijalo sonce in so se spraznile šele pozno popoldan, ko so se začeli zapirati kuhinjski lonci. Ponudniki kulinaričnih specialitet so bili presenečeni nad obiskom prve kulinarične zgodbe melodij okusov in glasbe, saj so se lonce izpraznili že pred napovedanim zaključkom. Boštjan Zadravec, predstavnik organizatorjev in ponudnikov je povedal: » Maksimalno smo se morali potruditi in dobesedno zavihati rokave, se podvizati, saj vrste čakajočih in užitkov željnih, kar niso ponehale.« Organizatorji so ocenili, da je Kuhʼno v Mengšu – melodije okusov in glasbe obiskalo več kot 2000 ljudi. Dan so zaključili utrujeni z obljubo, da se bodo v prihodnje še posebej dobro pripravili.

Besedilo: Tina Drolc in Matjaž Repnik
Foto: Tina Drolc

Oglejte si tudi