Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

NOV EKOLOŠKI OTOK NA DOBENU

Nov ekološki otok na Dobenu

 

Septembrski sestanek vaškega odbora Dobeno s predstavniki občine Mengeš in nekaj dodatnih telefonskih razgovorov z županom g. Jeričem in g. Kavčičem je obrodilo sadove.  Koščeva ekipa je konec novembra uredila in delno ogradila (verjetno je zmanjkalo mreže za celotno ograjo?), na zg. Dobenu nov, celovit ekološki otok s parkiriščem, ki je omogočil postavitev celotnega niza zabojnikov in s tem možnost kompletnega ločevanje odpadkov tudi v tem delu naselja.

V prvi polovici januarja, so po nekajkratnih urgencah tudi v Prodniku izpolnili obljubo in dostavili manjkajoča zabojnika. Tako je sedaj odlagališče dokončano in prebivalcem tega področja ne bo več treba nositi, oz. voziti stekla in papirja na oddaljena odlagališča.

Pred tem smo imeli na tem mestu slabo urejeno, le delno odlagališče odpadkov, saj sta stala ob cesti le dva zabojnika, premajhna za vse odpadke (za papir in steklo jih ni bilo), tako so bili različni odpadki raztreseni naokrog, kar je bilo prebivalcem in tudi obiskovalcem Dobena večkrat zelo moteče in nemalokrat neprijetno njihovim nosovom, ter kvarilo sicer privlačno podobo našega kraja. Pridobljeni objekt pomembno prispeva k čistosti in urejeni podobi naselja, izboljšuje pa tudi podobo celotne občine.

 

 

Tekst in fotografije: Tone Vidrgar    

Oglejte si tudi