Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Gradnja Športne dvorane Mengeš pospešeno napreduje, za varnost obiskovalcev šole novo postajališče za šolski kombi in nova ureditev parkiranja na parkirišču za Kulturnim domom Mengeš

Pri gradnji Večnamenske nizkoenergijske Športne dvorane Mengeš arheološki nadzor in raziskave niso ugotovile potrebe po predhodnih arheoloških izkopavanjih, zato gradbena dela še naprej pospešeno napredujejo. Za varnost obiskovalcev šole je bilo ob glavnem vhodu v Kulturni dom Mengeš organizirano novo postajališče za šolski kombi ter na parkirišču za Kulturnim domom Mengeš vzpostavljena nova ureditev parkiranje, ki dovoljujejo največ 2 urno parkiranje.
Po postavitvi temeljnega kamna je izbrani izvajalec SGP Graditelj d.d. v času šolskih počitnic začel z gradnjo Večnamenske nizkoenergijske Športne dvorane Mengeš. Dela napredujejo v skladu s terminskim planom. V prvem mesecu so bila opravljena zemeljska dela in prestavljeni komunalni vodi, v drugi polovici počitnic pa so bili zgrajeni temelji za dvorano. Vzporedno z izkopi se v skladu s predpisi s področja zaščite kulturne dediščine izvajajo arheološke raziskave ob gradnji. Sicer je bilo ugotovljeno, da na območju temeljev objekta ni intaktnih arheoloških najdb, zato se gradbena dela nemoteno nadaljujejo. V jesenskih mesecih je predvidena izvedba ovoja stavbe, to je sten in strehe, v zimskih mesecih pa bodo sledila dela v notranjosti objekta.

V mesecu septembru je osrednja skrb investitorja in izvajalca varnost vseh obiskovalcev šole, zato so se poleg drugih ukrepov, ki so objavljeni na spletni strani Osnovne šole Mengeš, dogovorili tudi za posebno postajališče za šolski kombi. V času gradnje Športne dvorane Mengeš je postajališče za potrebe organiziranega prevoza učenk in učencev v šolo pred glavnim vhodom v Kulturni dom Mengeš, torej na južni strani doma, neposredno na intervencijski poti, ki bo v tem šolskem letu namenjena izključno za potrebe organiziranega prevoza učenk in učencev v šolo. Ocenjeno je bilo, da bo zaradi povečanega prometa na parkirišču za Kulturnim domom Mengeš, za zagotavljanja varnosti otrok to najprimernejša rešitev.

Zaradi pretočnosti prometa na parkirišču za Kulturnim domom Mengeš se bo parkiranje na parkirišču omejilo na največ 2 urno parkiranje. Vse uporabnike parkirišča prosimo, da spoštujejo novo ureditev, saj bo izvajanje nadzoroval Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Trzin, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče in Vodice.

Besedilo: Tina Drolc
Foto: Arhiv Občine Mengeš

Oglejte si tudi