Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

6. DOBENSKI PRAZNIK

Na prvo soboto v septembru, turistično društvo Dobeno že vrsto let, skupaj z Dobenskimi gostinci, organizira družabno-zabavno prireditev, PRAZNIK DOBENA. Letos je bilo praznovanje že šesto po vrsti in sta ga skupaj organizirala kmečki turizem Blaž in turistično društvo.
Letošnja prireditev se je razlikovala od predhodnih po tem, da je vključevala mašo, ki jo je vodil Mengeški župnik, z glasbeno podporo veteranov Mengeške godbe, kar je popestrilo dogodek in razveselilo zveste vernike.

Lepo vreme, ki nam 2 leti prej ni bilo naklonjeno, je privabilo prve obiskovalce že pred 13. uro, uradnim začetkom prireditve. Prisotne so pozdravile prijetne in vesele melodije veteranov Mengeške godbe.

Po končani maši in nekaj poskočnih melodijah Mladih Stoparjev, je prisotne in povabljene, pozdravil  predsednik TD Martin Einsiedler in zaželel vsem prisotnim dobrega počutja,  podpredsednik Tone Vidrgar pa je  povedal nekaj besed o TD in predstavil KT Blaž, nato pa se je zahvalil vsem donatorjem prireditve, ki so s svojimi prispevki pomagali izvesti bogat srečelov, s preko 400 dobitki.

Dogajanje se je nadaljevalo v ritmu Mladih Stoparjev in nemalo jih je nabrusilo pete ob veseli muziki. Pestro izbiro dobre hrane je obogatil še pečen vol, ki je šel kar številnim v slast.

Dobenskega praznika se je veselilo preko 300 udeležencev in pozna ura je bila, ko so odhajali zadnji.

 

Tekst in foto: Tone Vidrgar

Oglejte si tudi