Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
10°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Zunanje vaje in nastopi Mengeške godbe

Po prvomajskih praznikih, ko so se ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa že nekoliko sprostili, smo mengeški godbeniki in godbenice začeli z zunanjimi aktivnostmi pred godbenim domom.
Maj 2020 si bomo zapomnili po vajah in nastopih pred godbenim domom, seveda na varni razdalji in ob upoštevanju priporočil. Najprej smo se lotili obnavljanja veščin godbenega korakanja in figuralike brez inštrumentov, saj usklajeno gibanje posameznika, vrst in celotnega postroja zahteva veliko pozornost slehernega godbenika. Predvsem veseli, da se je vaj udeležilo veliko mladih godbenikov, godbenih pripravnikov, h korakanju pa smo povabili tudi nekaj naših bodočih pripravnikov. Vaje so potekale pod vodstvom predvodnika Žana Avblja. 

V nedeljo, 31. maja, dopoldne smo pred godbenim domom pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja izvedli enourno odprto vajo v počastitev občinskega praznika in ob razglasitvi konca epidemije. Vajo oziroma nastop je na varni razdalji poslušalo nekaj naših podpornikov in mimoidočih, sicer pa smo dogajanje v živo predvajali preko naše Facebook strani, na kateri si je še vedno mogoče ogledati posnetek. Na strani pa si lahko ogledate še dva posnetka sekcije flavtistov in flavtistk, ki so se med domačo karanteno virtalno glasbeno povezali in poustvarili dve skladbi.

Junija pa smo, kolikor nam je to dopuščalo vreme, nadaljevali še z zunanjimi inštrumentalnimi vajami in pripravami na nastop ob zaključku šolskega leta. Na predvečer državnega praznika, dneva državnosti, v sredo, 24. junija, ob 20. uri bomo pred godbenim domom pod vodstvom dirigenta Dimitrija Ledererja odigrali krajši rock koncert, ki ga bomo prav tako v živo predvajali preko naše Facebook strani "Mengeška godba". Gotovo bomo glasni, da se nas bo slišalo vse do vaših domov. Za več podrobnosti spremljajte naše spletne kanale, kjer vas bomo sproti obveščali o morebitnih spremembah, ki bodo odvisne tudi od aktualne koronavirusne situacije.

 

Besedilo: Maja Keržič

Foto: Ana Per

Oglejte si tudi