Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
22°C
6°C
PON.
19°C
14°C
3320

Zlati mengeški klarinetisti

Mengeški klarinetisti pod mentorstvom učitelja Dimitrija Ledererja so v sredo, 10. aprila, na tekmovanju v Varaždinu dosegli nove odlične uspehe. Godbena pripravnika pri Mengeški godbi, klarinetista Kika Szomi Kralj in Gregor Banko ter bodoča godbenica Ula Pečnik so domov prinesli zlata priznanja.
Po letošnjem državnem tekmovanju mengeški klarinetisti niso počivali na lovorikah, temveč so intenzivno pripravljali nov glasbeni program, s katerim so se preizkusili še na mednarodnem tekmovanju pihalcev in trobilcev Varaždin Woodwind & Brass, kjer so si pripihali nove odlične uspehe. Kika Szomi Kralj in Gregor Banko sta v kategoriji C osvojila 96,67 točke in si razdelila tretje mesto ter osvojila prvo nagrado, Ula Pečnik pa je v kategoriji B s 97,83 točke osvojila drugo mesto in prvo nagrado. Vse tri je na klavir spremljal prof. Miha Nagode.
Kika, Gregor, Ula, prof. Nagode ter seveda mentor in naš kapelnik Dimitrij Lederer, mengeški godbeniki in godbenice vam čestitamo za uspeh ter se veselimo vaših novih glasbenih podvigov!

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Arven Šakti Kralj Szomi

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi