Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Z Mengeško godbo v novo leto – Srečno 2022!

V nedeljo, 26. decembra, je bilo v Kulturnem domu Mengeš spet slovesno in glasno. Na državni praznik – dan samostojnosti in enotnosti – je Mengeška godba po skoraj dveh letih spet zaigrala v veliki dvorani, ki nam jo je uspelo kar dvakrat napolniti (tokrat zaradi ukrepov le polovično). Božično-novoletna koncerta ob podpori Občine Mengeš sta uspela in spomnila na stare dobre čase.
Mengeška godba pod taktirko kapelnika Dimitrija Ledererja je za uvod zaigrala koncertni marš Arsenal ter temperamentno skladbo Espana. Nato je z godbo zapel domači solist, sicer oboist in flavtist Žan Avbelj, ki je s prepričljivim nastopom in odličnim vokalom navdušil vse poslušalce. Stopil je v čevlje samih glasbenih legend in jih odlično nadomestil, najprej v skladbi You raise me up Josha Grobana, nato pa še velikana slovenske glasbe, Ota Pestnerja v skladbi Na snežno noč in za zaključek še Alfija Nipiča za Silvestrski poljub.

Namesto podelitve priznanj Turističnega društva, ki je tokrat žal odpadla, so za glasbeni premor godbe poskrbeli člani novoustanovljene sekcije MG Flautet, ki ga sestavljajo flavtistke in flavtisti iz vrst Mengeške godbe. Skupina je začela nastajati že med prvim valom covida-19, ko so nastajali posnetki na daljavo, od marca 2021 pa delujejo kot sekcija pod okriljem godbe. Zaigrali so dve skladbi. Uspel jim je odličen, tehnično dovršen, usklajen in muzikalen nastop. 

Koncertni program godbe je bil bogato razgiban. Vseboval je dela domačih in tujih avtorjev, praznikom primerno pa smo mu dodali tudi nekaj božičnih skladb. Večer smo zaključili še z zadnjo pevsko skladbo, s Sveto nočjo, ki sta jo zapela Žan Avbelj in Maja Keržič, slovesen zaključek pa je naznanil Radetzky marsch.

Slavnostni govornik je bil župan Franc Jerič, povezovalka Helena Urbanija, nekaj besed pa je poslušalcem namenil tudi predsednik KD Mengeška godba Gregor Žun, ki se je zahvalil vsem za podporo in sodelovanje, še posebej pa Melodiji Mengeš za pomoč pri razdelitvi vstopnic ter članom Turističnega društva Mengeš za pomoč pri okrasitvi in pripravi dvorane.

Presrečni smo, da smo lahko po skoraj dveh letih znova v živo zaigrali v dvorani našega kulturnega doma. Hvala vsem, ki ste bili z nami na popoldanskem oz. večernem koncertu.

Tradicionalni novoletni pozdrav

Na 1. 1. 2022 ob 12. uri smo tradicionalno izvedli Novoletni pozdrav po mengeških ulicah. Skoraj štiri ure smo korakali po Mengšu ter popestrili dan našim zvestim poslušalcem in podpornikom. Hvala vsem za podporo.
Upamo, da vam bomo v letošnjem letu lahko še velikokrat takole zaigrali.
Srečno in glasbe polno 2022!


* Vsi nastopi so bili izvedeni v skladu s takrat veljavnimi epidemiološkimi ukrepi.

Besedilo: Maja Keržič

Foto: Matic Dolenc in godbeniki

Oglejte si tudi