Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Sedem septembrskih nastopov Mengeške godbe

Prvi jesenski mesec je bil za mengeške godbenike in godbenice izredno pester. Poleg vaj, na katerih so se nam pridružili štirje novi pripravniki, smo gostovali v Lukovici, Cerknem, v Kamniku, v Jablah snemali promocijski video ter imeli spektakularen koncert na 26. Sejmu v Mengšu.
V Lukovici smo se v soboto, 1. septembra, udeležili srečanja okoliških godb ter obeležili 20-letnico delovanja Godbe Lukovica. Nato smo na povabilo organizatorjev v soboto, 8. septembra, gostovali v Cerknem, na Festivalu Pihnfest. Najprej smo korakali od postojanke do postojanke skozi kraj, kjer so nas prijazno sprejeli domačini ter nas pozdravljali z balkonov in oken ter se na postojankah srečevali še z drugimi povabljenimi godbami, nato pa na končnem zbirnem mestu odigrali krajši koncert. Isti vikend je Kamnik gostil že 48. Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine. Vrhunec festivala je bila nedeljska povorka, ki se je je, v noše odeta, udeležila tudi naša godba.
Naslednjo nedeljo, 16. septembra, smo na gradu Jable snemali kadre za nov promocijski video naše občine. Za piko na i je uspešnim nastopom sledil predzadnji septembrski vikend in naše sodelovanje na 26. Sejmu v Mengšu. Na otvoritvi sejma je tokrat zaigrala naša veteranska sekcija, mi pa smo v soboto, 22. septembra, zvečer izvedli več kot triurni večžanrski spektakel z gosti. V prvem delu je poslušalce navdušil klarinetist Matej Dornik s čudovito izvedbo Avsenikovega Pastirčka, solist Franc Žun s trobento, pa pevska dueta Andreja Marčun Kompan in Maja Keržič z Murkami in Žan Avbelj in Maja Keržič s skladbo Prijatelji ostanimo prijatelji, nekaj skladb v godbeni izvedbi pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja ter dalmantinske pesmi s Kvatropirci, ki so zaključili prvi del. V drugem delu smo v novih rock majicah preigravali rock uspešnice. Nekaj udarnih skladb so z nami ponovno zapeli Kvatropirci, na solo kitari pa je navdušil Matic Smolnikar.
Slovenske rock uspešnice, ki jih je za godbo priredila Teja Komar, so s petjem popestrili člani ansambla Biseri, za konec pa je z godbo zapel še mlad in talentiran pevec Martin Špendl. V nedeljo dopoldne smo sodelovali pri sv. maši pod šotorom, v popoldanskem zaključku sejma pa smo najprej igrali v povorki za kmečko ohcet, nato pa izvedli še tradicionalni nedeljski koncert.
Pestro dogajanje se bo nadaljevalo tudi oktobra, saj nas čakajo kar trije Oktoberfesti ter vaje za prihajajoče nastope ter tradicionalni novoletni koncert.

Besedilo: Maja Keržič

Oglejte si tudi