Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Predstavitev pesniške zbirke in literarna delavnica

Konec septembra smo v AIA – Mladinskem centru Mengeš organizirali dogodek z naslovom Rodile so me črke. Mlada pesnica, Zala Marolt, ki je na instagramu poznana tudi kot @bunkerpoezije, nam je najprej  predstavila svoj prvenec, pesniško zbirko Cvetja dezerta. V drugem delu pa je pripravila interaktivno literarno delavnico.

Cvetje dezerta je zbirka pesmi o odraščanju, sprejemanju sebe, spoprijemanju s tesnobo in paničnimi napadi, o prvi ljubezni, raziskovanju telesa in obvladovanju teže medsebojnih odnosov. Na dogodku je Zala predstavila, kako je nastajala pesniška zbirka, spregovorila o pisanju, o duševnih stiskah, prav tako pa nam je   prebrala nekaj svojih avtorskih pesmi. Pesmi so zbrane v štiri sklope, imenovane po puščavskih rastlinah, ki imajo vsaka zase unikatno simboliko. So znanilec potlačenih čustev, najgloblje zakopanih misli in tudi najmračnejših nočnih mor. Pesmi spregovorijo o vsem tistem, česar si naglas ne upamo ubesediti. Celotna zbirka je torej popotovanje po različnih čustvih in izkušnjah, vse do trenutka »biti dovolj«. Zala  o obravnavanih tematikah spregovori s poslanstvom narediti življenje koga za odtenek lažje, ustvariti občutek skupnosti, ustvariti občutek, da v svojih čustvih in mislih nismo sami in izolirani od sveta.

Drugi del večera je bil  namenjen literarni delavnici, h kateri je  povabila udeležence. V delavnici smo  odkrivali, kako lahko pisanje vsem pripomore k boljšemu počutju in soočanju z vsemi vrstami stisk.

Besedilo: Blanka Tomšič

Foto: samoarhiv Zala Marolt


Samoarhiv Zala Marolt

Oglejte si tudi