Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Predavanje o letošnjih cvetličnih trendih in nasadih balkonskega cvetja

V sredo, 23. marca 2016 je Turistično društvo Mengeš, v prostorih nekdanje papirnice, na Slovenski 28 v Mengšu, pripravilo zanimivo predavanje o letošnjih cvetličnih nasadih. Predavanje, z LCD projekcijo je vodila priznana strokovnjakinja iz kluba GAIA gospa Loreta Vlahović.
Predavateljica je posebej poudarila, da je pri ocvetličenju balkonov potrebno paziti, da z cvetjem ne zakrijemo v celoti balkonske ograje. Še posebej je potrebno paziti pri lesenih balkonskih ograjah, ki so lepo oblikovane. Cvetlična korita naj bodo postavljena na spodnjem delu ograje in nikakor ne po celotni širini ograje.

Predavanje je bilo izredno zanimivo, pri tem nas pa žalosti, da je bilo kljub prostemu vstopu majhno število obiskovalcev. Na fotografijah, ki so posnete z LCD projekcije na steni, so prikazani letošnji barvni trendi cvetja.

PS: Gorenjska turistična zveza, katerega član je tudi mengeško turistično društvo je tudi letos razpisalo posebna priznanja, v vsaki občini, za najlepše urejen balkon ali okenske police z gorenjskimi nageljni. Saj veste gorenjski nageljni so  tisti svetlo rdeči, ki imajo v cvetu po dva ali tri bele mešičke. Torej splača se potruditi, da letos olepšamo naše hiše s cvetjem.

Besedilo in foto:  Franc Zabret T.

Oglejte si tudi