Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Osem majskih nastopov Mengeške godbe

Mengeška godba je imela v mesecu maju poleg rednih vaj izredno veliko število nastopov. Čeprav smo se intenzivno pripravljali na Državno tekmovanje ZSG, smo sprejeli povabila na nastope in jih uspešno izpeljali. Ob različnih priložnostih smo zaigrali vsaj tolikokrat ali celo večkrat kot v istem obdobju pred začetkom epidemije.
Mesec maj smo tradicionalno pričeli s prvomajsko budnico, nato pa so nas v soboto, 7. 5. 2022, čakale intenzivne priprave na tekmovanje ZSG, ki smo jih zaokrožili s koncertom v Župnijskem domu Mengeš, na katerem smo poslušalcem predstavili celoten tekmovalni program.

Že naslednji dan, v nedeljo, 8. 5. 2022, smo imeli tradicionalni nastop na Florjanovi nedelji v Trzinu. Najprej je potekala povorka od gasilskega doma do cerkve, kjer smo igrali pri sv. maši, nato smo v sprevodu odkorakali do novega gasilskega doma, kjer smo z glasbo popestrili njegovo slovesno otvoritev.

V sredo, 18. 5. 2022, smo zaigrali na otvoritvi obnovljene Slomškove ulice oziroma ceste v Mengšu, v petek, 20. 5. 2022, pa smo se odzvali povabilu na praznovanje 70-letnice Planinskega društva Janeza Trdine Mengeš, ki je potekalo na Mengeški koči. Slavnostno akademijo društva, s katerim odlično sodelujemo in so nam bili v veliko oporo pri vzponu na Triglav, smo popestrili z igranjem svojega "železnega repertoarja".

V nedeljo, 22. 5. 2022, je po skoraj dveh letih odpovedi in prestavljanja končno napočil čas, da se v KD Krško predstavimo z novim zahtevnim tekmovalnim programom. Godbeno tekmovanje je potekalo v organizaciji Zveze slovenskih godb in JSKD. Mengeški godbeniki in godbenice smo se odlično izkazali in se s še tretjega tekmovanja domov vrnili z zlatim priznanjem. V godbenem domu nas je čakala manjša pogostitev.

V nedeljo, 29. 5. 2022, je sledil nastop na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku, na kateri je naš član in častni član Janez Per prejel naziv častni občan Občine Mengeš, na kar smo v našem društvu še posebej ponosni in Janezu iz srca čestitamo. Na začetku so trobentači zaigrali slovesne fanfare, nastopila je tudi Veteranska sekcija Mengeške godbe, ki jo vodi Janez Per, za zaključek slovesnosti pa je sledil krajši polurni koncert, na katerem smo zaigrali dve skladbi z zadnjega tekmovanja, nato pa sta nekaj skladb z godbo zapela godbenika Žan Avbelj in Maja Keržič.

Tako kot smo mesec pričeli, smo ga tudi zaključili  z nastopom. V torek, 31. 5. 2022, smo zaigrali na tretji oziroma zadnji tekmi finala Lige Nova KBM v košarki med Helios Suns iz Domžal in Cedevita Olimpija. Najprej smo igrali zunaj na ploščadi pred športno dvorano v Domžalah, pred pričetkom tekme zaigrali slovensko himno, nato pa z glasbenimi vložki in navijanjem pospremili in popestrili zanimivo tekmo. Veseli smo, da smo bili lahko del tega dogodka.

Naša igralna sezona se počasi zaključuje, a imamo v juniju pred poletnimi počitnicami na seznamu še nekaj nastopov in gostovanje v Franciji.

Besedilo: Maja Keržič

Foto: D. L. in godbeni arhiv


Oglejte si tudi