Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Oktoberfest Pr` Fartku

V nedeljo 9. oktobra 2016 je v gostišču Pr`Fartku potekal prvi manjši "Oktoberfest". Tako imenovani "Oktoberfest" je osemnajstdnevni festival, ki poteka vsako leto od konca septembra do začetka oktobra v Nemčiji, v mestu München in je ena izmed najpopularnejših prireditev v Nemčiji, ki jo vsako leto obišče več milijonov obiskovalcev.
Tako je letos Tomaž Fartek v Mengšu v svojem gostinskem lokalu na Gobavici organiziral prvi manjši tako imenovali festival piva "Oktoberfest" s promocijo pšeničnega bavarskega piva "Erdinger Oktoberfest", ki izvira iz privatne pivovarne iz kraja Erding, približno 20 km oddaljeno od mesta München.

Na dokaj lepo sončno nedeljo v popoldanskem času na letni terasi Pr`Fartku so gostje tako pokušali to posebno pivo, postreženo s strani promotorke in promotorja in domačega strežnega osebja, vsi oblečeni v tradicionalno bavarsko opravo. Dame oblečene v tadicionalne obleke "Dirndl", sestavljena iz steznika, srajce, krila in predpasnika. Ime obleke izvira iz bavarske pomanjševalnice "Dirne" (dekle). Gospodje pa so bili oblečeni v tradicionalne usnjene hlače "Lederhose" kombinirano s srajco, dokolenkami in čevlji. Ustrezno vzdušje je pričarala tudi ustrezna glasba in festival piva Pr`Fartku je bil uspešen dogodek, ki se bo prihodnje leto spet ponovilo ...

 

Foto in besedilo: Sabrina Fartek

Oglejte si tudi