Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
9°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Mengeška godba na komemoracijah

Dodobra smo že zakorakali v jesen. Za nami je še zadnja predvidena godbena poroka v letošnjem letu – imeli smo kar tri. Postaja tudi vse hladneje, tako da smo mengeški godbeniki in godbenice ravno pravi čas prejeli nove godbene površnike. Prvič smo jih preizkusili konec oktobra na komemoracijah v Loki in Mengšu.
V torek, 31. 10. 2023, smo tradicionalno sodelovali na komemoraciji v spomin in opomin na vse padle v vojnah za našo domovino. Najprej smo zaigrali v Loki pri Mengšu. Kljub dežju smo nastop dobro opravili. Površniki so odlično zdržali in prestali deževni krst, na Zalokah v Mengšu pa je celo posijalo sonce in so zadostovale le "modre uniforme". Naš godbenik Žan Avbelj je ob obeh obeležjih še recitiral pesem.

Že naslednji dan, na vse svete, 1. novembra, pa so žalostinke v izvedbi Mengeške godbe zazvenele še na žalni slovesnosti na pokopališču v Mengšu.

V mesecu novembru nas čaka še nekaj nastopov, sicer pa na vseh vajah pretežno vadimo program za bližajoča se tradicionalna božično-novoletna koncerta, ki bosta 26. 12. 2023 v Kulturnem domu Mengeš. Več informacij sledi na naših godbenih kanalih in v decembrski številki Mengšana.

Besedilo: Maja Keržič

Foto: Ana Omejec

Oglejte si tudi