Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
6°C
Deli
3948

Mehurčki - predstava in ustvarjalna delavnica

V petek, 21. aprila, je bilo v AIA – Mladinskem centru Mengeš živahno. Skupaj s Krajevno knjižnico Mengeš smo organizirali lutkovno predstavo Mehurčki, ki jo je uprizorilo Gledališče Bičikleta. Po prijetni, hudomušni predstavi pa so se otroci z umetnico Savo Kralj potopili v ustvarjalni svet.

Kot pravi umetnica iz Gledališča Bičikleta, Brigita Leban: »Otroške pesmice Otona Župančiča, poznane tako staršem kot otrokom, so se ujele v lutkovni čebelnjak. Prav ta Zmaj, ki leti visoko, visoko in tiste Žabe, ki so čakale na dež. Tudi Zima zima bela, ki je rada pela,  Stari med je prišel po polno skledo meda in prispelo je Pismo iz daljne dežele. Ter seveda naš in vaš Ciciban s čebelo, ki rad skoči Na koleno in si umije roke, ko mu ptičica tako veleva. Pa tudi, ko je zaspan, se prikrade k nam.«

Po simpatični, iskrivi predstavi, ki je otroke popeljala v prijazen domišljijski svet, so otroci izdelali obeske v obliki mehurčkov, s pomočjo milnih mehurčkov pa so nastajale prave umetnine. Jeseni  vabljeni na nove predstave in ustvarjalne delavnice v Mladinski center.


Besedilo in foto: Blanka Tomšič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi