Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Mengeški godbeniki odkorakali na počitnice

Razgibana igralna sezona Mengeške godbe gre proti koncu. Po odmevnem rock koncertu so se zaključile klasične vaje v prostorih godbenega doma. Izkoristili smo lepo vreme in dolge poletne večere ter naredili nekaj vaj korakanja z novim predvodnikom Žanom Avbljem, da bomo kar najbolje pripravljeni na novo gostovanje v avgustu.

Tudi junija smo pridno nastopali. V soboto, 10. junija, smo počastili častitljiv jubilej našega baritonista Janeza Pera, ki je praznoval 70 let. Na njegovem domu se je zbralo lepo število glasbenih prijateljev pa tudi znancev iz drugih krogov, saj je Janez od vedno zelo aktiven na večih področjih. Mengeška godba je skupaj z veteransko sekcijo, ki jo slavljenec tudi vodi, zaigrala nekaj skladb, nato pa so se na odru menjali številni glasbeni sestavi, vrstila pa so se tudi rojstnodnevna presenečenja. Janezu želimo vse najboljše, z željo, da bo še dolgo igral z nami.
Tradicionalno smo sodelovali pri telovski procesiji, ki je mimo treh kapelic potekala v nedeljo, 18. junija zjutraj. Junijske nastope smo zaključili v sredo, 28. junija, z igranjem na proslavi v Trzinu. 
Godbeniki in godbenice si bomo med poletjem privoščili nekaj oddiha, kljub temu pa nas bo moč slišati na kar nekaj nastopih, tako v domači občini kot njeni okolici. Že zdaj pa se veselimo gostovanja v Franciji, na katerega odhajamo 12. avgusta, nato pa nas za zaključek poletja čaka še nastop v Avstriji. Spremljajte nas.

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Ana Pišek

Oglejte si tudi