Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Božično-novoletna koncerta Mengeške godbe 2016

Od starega leta 2016, polnega novih doživetij, rock ritmov, koračnic, nastopov na najrazličnejših prireditvah, smo se poslovili s kar dvema božično-novoletnima koncertoma. V KD Mengeš smo tradicionalno zaigrali v ponedeljek, 26. decembra.
Oba koncerta sta bila po glasbeni vsebini enaka, le da smo med drugim ob 19. uri z začetnim slavnostnim nagovorom podžupana g. Boga Ropotarja obeležili državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti, Turistično društvo Mengeš pa je izbranim občanom podelilo turistična priznanja.
Prvič so z nami zaplesale Mengeške mažoretke pod mentorstvom trenerke Anite Omerzu. Najprej so se predstavile plesalke iz vrtca, nato pa še skupinica osnovnošolk. Bogat in raznolik glasbeni program so še posebej popestrili solistični vložki naših godbenikov. Na vedno krajši klarinet je zaigral naš kapelnik Dimitrij Lederer, medtem ko ga je na njegovem mestu uspešno nadomestil trobentač Alojz Kompan, ki je nato z Matijem Škrlepom in Rokom Novakom odigral karnevalske variacije za tri solo trobente. V glasbenem venčku mojstra Privška pa je solo na krilnici odigral še Gregor Burnik. Povezovalca koncerta sva bila tokrat kar iz godbenih vrst, in sicer Maja Keržič ter Žan Avbelj. Za sceno je tako kot vsako leto poskrbela utečena ekipa TD Mengeš, ki se ji najlepše zahvaljujemo za sodelovanje. 


Besedilo: M. K. 
Foto: Miha Požar

Oglejte si tudi