Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Bliža se konec sezone, Mengeška godba pa vse bolj aktivna

V mesecu maju se je stanje epidemije počasi začelo izboljševati in nam omogočilo nekoliko več aktivnosti. Naše delovanje je sicer še vedno precej omejeno, prav tako težko načrtujemo naše koncerte, a upamo, da nam bo že v juniju uspelo izvesti koncert v živo.
Po uspešno izvedeni prvomajski budnici smo počasi začeli z godbenimi vajami, najprej sekcijskimi, nato pa se nas je ob sproščanju ukrepov začelo dobivati že več. 


Everesting na Mengeški koči

V torek, 18. maja 2021, smo na Mengeški koči zaigrali ob izjemnem podvigu mengeškega kolesarja in našega zvestega poslušalca Primoža Jeretine, ki je delal kolesarski Everesting, in sicer je v enem dnevu kar 90-krat s kolesom privozil na vrh Gobavice. Odlično vzdušje in priložnost, da smo se znova zbrali in zaigrali skupaj, nas navdaja z upanjem, da bo nastopov v prihodnje lahko spet več.


Predstavitev godbenega doma

V sredo, 19. maja in četrtek, 20. maja 2021, smo imeli v prostorih godbenega doma prav poseben obisk. V okviru dni dejavnosti so štirje razredi šestošolcev OŠ Mengeš obiskali naš godbeni dom. Godbenici Zala Potočnik in Maja Keržič sta jim razkazali prostore, predstavili delovanje godbe, ogledali so si notni arhiv, nekatere instrumente ter lahko so vprašali, kar jih je zanimalo. Menimo, da jim je bila predstavitev všeč, saj so lahko videli tudi ozadje našega delovanja, zato bomo tudi v prihodnje organizirali kakšno podobno predstavitev za vse, ki bi si to želeli.


Nastop godbene sekcije MG Flautet

MG Flautet, ki je od marca dalje tudi uradno sekcija Mengeške godbe, deluje s polno paro. Najprej so posneli predstavitveni video zasedbe, nato pa so imeli v  nedeljo, 23. maja 2021, prvi nastop v živo letos.
Na povabilo JSKD so nastopili na Festivalu komorno inštrumentalnih skupin v Laškem. Posnetek nastopa bo objavljen na spletu naknadno. 


Slovo nekdanjega kapelnika Franca Lipičnika

V mesecu maju se niso dogajale le lepe reči. V 80. letu nas je zapustil naš nekdanji kapelnik Franc Lipičnik, ki je Mengeško godbo vodil med leti 1979 in 1987. Pod njegovim vodstvom je Mengeška godba obeležila 100-letnico delovanja ter začela pogosteje preigravati narodno-zabavne skladbe ter leta 1984 začela z izvedbo tradicionalne prireditve Pod mengeško marelo. G. Lipičnik, hvala za vse, kar ste dali Mengeški godbi. 


Koncert popevk

Mengeški godbeniki in godbenice si želimo pred poletnimi počitnicami za vse zveste poslušalce pripraviti koncert ali vsaj kakšen manjši nastop. Pridno vadimo in pripravljamo koncert slovenskih popevk. Sledite nam na naši FB strani, spletni strani in oglasni deski godbenega doma, kjer bomo v kratkem objavili podrobnosti koncerta.



Besedilo: Maja Keržič

Foto: godbeni arhiv

Oglejte si tudi